Как старите майстори са правили орехово масло?

В това издание на предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Преди време Росица Бинева започнала обстойно да проучва най-старата технология за производство на масло и така стигнала до тайната на шарланджийството или иначе казано - правенето на олио от орехи. Не след дълго Росица решила да възстанови и една от най-старите шарланджийски работилници.

С помощта на съвременните технологии Росица успяла да дигитализира и пресъздаде тънкостите на занаята. А днес вече всеки посетител на „Етъра“ може отблизо да види технологията и през мобилния си телефон.

В малката работилничка в „Етъра“ посетители могат да се докоснат и до някои от запазените съоръжения, свързани с четирите етапа на производство на шарлан - печене, мелене, варене и пресоване.