РЕКЛАМА


Кой ли не се е спъвал в детски играчки? В къща с деца шансът това да се случи е повече от огромен. Неочакваното идва тогава, когато вместо в раздразнение, лекият сблъсък в стари разпилени предмети предизвиква... музика.

Действието се развива в столицата на Колумбия, а основни герои в него са 40-годишен баща и двете му деца. Групата им била създадена като на шега. Но съвсем не е шега, че DMK стана хит в Интернет.

"Да, доста неща изглеждат странно в нашата група. Странно е да виждаш деца да свирят музика, която никой не очаква да свирят. За много хора "Депеш Мод" свирят тежка музика и наистина изглежда странно, когато деца пресъздават тази музика с играчки", разказва Дикън Шредър.

Бащата е журналист по професия и музикант по душа, заклет фен на "Депеш мод" и непоправим мечтател. През последните години работел за големи музикални телевизии, но много му се искало да свири музиката на любимата си група. Ежедневието, обаче, го отдалечавало все повече от мечтата му. До един февруарски ден през 2012-а. Шредър решил, че е настъпил моментът да сбъдне желанието си.

"Създадохме групата, защото баща ми искаше. Но той не можеше да се справи сам и ни помоли за помощ. От нас се иска да създаваме хубави звуци", обяснява Корбън Шредър.

По всичко личи, че децата се справят. Групата използва старо електрическо пиано, играчки и всякакви ненужни предмети.

"Ние свирим "Депеш" с играчки, с ренде, с всякакви предмети. Използваме неща, които много хора биха сметнали за ненужни и въобще не подозират, че с тях може да се създава музика", показва Дикън.

Шредър е доволен, че групата продължава да свири и да печели фенове без никакъв бюджет. "Гордея се с това, което правим. Искам да продължим са свирим, за да могат много повече хора да чуят нашата музика", казва той.

Звучи като приказка, но е реалност. Случи се в колумбийската столица. Един баща сбъдна мечтата си. Шредър е щастлив, защото откри нови хоризонти пред таланта на децата си и откри, че музиката е навсякъде. Дори в отпадъците, трябва само да я потърсиш.

 

Автори: Биляна Бонева, Милен Атанасов

Зелена светлина - 22 януари 2014: Стари играчки раждат хитове
"Зелена светлина" - 22.01.2014

РЕКЛАМА