РЕКЛАМА


Забравете за сега и тук. Направете си сметка за бъдещето. Помечтайте - за къщата, в която искате да живеете. Разберете не само как ще изглеждат стаите й и как ще бъдат разположени. Разберете много повече - как ще се осветява и отоплява вътрешността й, как могат да се контролират тези процеси, колко енергия ще е нужна за домашния уют, как въздухът в стаите може да се освежава, затопля или охлажда без излишни разходи.

Помислете и за най-малкия детайл и той ще придобие конкретна форма благодарение на чифт 3D очила. С тях ще можете да "поживеете" в бъдещия си дом, преди реалното му изграждане. Услугата се предлага от японски архитекти. И изглежда, че печели все повече почитатели сред клиентите.

"Разгледах доста къщи, опитах се да си представя как ще изглежда нашият дом. Но сега мога да го видя в детайли. Разгледах банята, килера - това са места, които трудно можеш да си представиш", разказва Юка Асахи.

А с очилата можете да пренаредите мечтите си. Да размествате мебелите, докато усетите желания уют.

Винаги се притеснявам да не би въображението ми да се развихри прекалено много и после, когато къщата е завършена да се разочаровам. Така че това е чудесно. Аз видях къщата, каквато ще бъде, когато взема ключовете", казва Нориюки Асаки.

Японските архитекти са убедени, че в бъдеще къщите ще се купуват по тозин начин: без излишни срещи и разговори, без реплики от типа "аз исках едно, а вие ми предлагате друго", без накърнени чувства, без непредвидени разходи за транспорт, материали и промени в движение.

"Хората винаги пробват дрехи и коли преди да ги купят. Но когато стане дума за дом, ние не го пробваме. А това е много скъпа покупка. За това решихме да дадем възможност на нашите клиенти да се потопят в това преживяване и да направят най-добрия избор", обясни архитектът Юри Такасе.

По време на виртуалната разходка, клиентите могат да предвидят всеки детайл не само на ниво дизайн, но и на ниво енергийна ефективност и влияние върху околната среда.  Компютърната симулация разкрива колко вредни емисии ще произвежда сградата, колко средства ще са необходими за отопление на конкретни и общи площи и изобщо колко ще струва животът в мечтаното жилище.

Автор: Биляна Бонева

Зелена светлина - 17 октомври 2014: На гости в мечтания дом
"Зелена светлина" - 17.10.2014

РЕКЛАМА