РЕКЛАМА


Слънце и вода. Те са навсякъде. Понякога влизат в спираща дъха комбинация. Но иначе са полезни за здравето. Повече, отколкото си мислим. Причината е в четвъртото агрегатно състояние, някъде между течното и твърдото. Автор на тази теория, която все повече се превръща в практика, е професорът по биоинженерство Джералд Полак.

"Открихме всъщност, че това четвърто състояние на водата се индуцира от светлината. Светлината го изгражда. Така че категорично има връзка между слънцето и водата", казва проф. Джералд Полак.

Четвъртото състояние се образува при контакт на водата с твърди повърхности. Има я и в човешкото тяло. Тук идва и едно от интересните доказателства за ролята на слънцето.

"Понякога излизате навън, на слънце и се чувствате добре. Мислим си, че причината да се чувстваме добре е психологична и може би е така, но има и чисто физична връзка, защото слънчевата светлина се абсорбира от вашето тяло и тази светлина помага за изграждането на четвъртото състояние на водата. А това състояние е ключово за функционирането на всяка клетка в тялото", пояснява проф. Полак.

То определя и много от лечебните свойства на водата.

"Повечето хора са свикнали да вземат лекарства, за да се справят с болестите. Понякога това е успешно, понякога - не. Водата, обаче, няма странични ефекти. И тя би могла да лекува. Виждал съм как водата лекува болести. Мисля, че повечето хора не знаят за това и не го разбират", коментира Джералд Полак.

Учени като професор Полак, обаче, упорито изследват водата. Която, разбира се, е колкото еднаква, толкова и различна.

"България е богата на минерални извори. 40 процента от минералните води в Европа са тук. Когато водата съдържа минерал става така, че около него се образува вода в четвъртото състояние. Всеки минерал в минералната вода има такава обвивка. По тази причина водата с много минерали съдържа и много от водата в четвърто състояние. Затова и тази вода е добра за вашето здраве", казва проф. Полак.

Изследванията тепърва ще установяват кой тип вода е най-подходящ за лечението на определена болест. "Вие не сте боли, вие сте жадни" е заглавието на книгата, което професор Полак обича да цитира, когато иска накратко да убеди хората, че пиенето на повече вода е здраве.

Автор: Милен Атанасов

Зелена светлина - 15 октомври 2014: На слънце и вода
"Зелена светлина" - 15.10.2014

РЕКЛАМА