РЕКЛАМА


Изберете си живот, изберете си работа, кариера, апартамент, перална машина, кола и какво ли още не... После се запитайте дали това са мечтите ви. И си отговорете честно. Като Джеф Гида, който на 40 обърна гръб на онова,което е постигнал на Уол стрийт и се отдаде на онова, което винаги е мечтал да прави. Да усъвършенства велосипеди. С помощта на електричеството. Всичко започнало от въвеждането на системата за ползване на велосипеди като обществено превозно средство в Ню Йорк.

"След първото каране имах усещането, че съм теглил ремарке при настинати спирачки. Колелото е доста тежко и е само с три скорости. Това означава, че полагаш два пъти повече усилия, за да достигнеш определена скорост. А и не ми иска да стигам потен до мястото, закъдето съм тръгнал. Използвам велосипеда, за да се придвижвам от едно място на друга, тогава какъв е смисъла? Аз мога да продължа да си карам сгъваемото колело и да нося дрехи за колоездачи. Така че това колело направо си плачеше да бъде електрифицирано" разказва Гида.

Джеф Гида не можел да подмине това усещане. Решил, че е време за действия и промени. Преместил се в малък апартамент и се захвнал да изобрети приставка, която да превърне обикновения велосипед в електрически. И тя вече е факт.

"В комплекта има и два лед фенера, а също и вход за мощно USB. Реших, че е ще бъде много глупаво при наличието на такива батерии да не можеш да зареждаш телефона си или iPad", казва Гида.

С преносимата приставка колелото може да развива скорост до 32 километра в час. Зареждането на батериите става за 2-3 часа. И макар все още да не се радва на големи печалби, Джеф не съжалява, че е напуснал финансовата империя.

"Винаги съм искал да направя нещо подобно. Още когато бях на 20, на 30 години. Винаги съм знаел, че работата ми на Уол стрийт е нещо временно", каза Гида.

Той не мисли да спира дотук. Знае, че тази приставка е само началото в новия му живот.

"Постоянно ще подобрявам устройството. Аз съм перфекционист и винаги искам да правя нещата да по-съвършени."

Автори: Биляна Бонева, Милен Атанасов

Зелена светлина – 14 юли 2014
"Зелена светлина" - 14.07.2014

РЕКЛАМА