Завинаги в сърцето

Предаване: Денят започва

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Войната ги събира, а океанът ги разделя. Годината е 1944-а. Кей Ти Робинс е войник от американската армия, изпратен да се бие във Франция. Жанин Ганайе е 18-годишна френска красавица, в която той се влюбва. Два месеца двамата са неразделни, докато войникът не е изпратен на Източния фронт и никога повече не вижда своята любима.

75 години след края на Втората световна прехвърлилият 90 години Робинс е сред ветераните, които участват в честванията на годишнината от Десанта в Нормандия. Това, което не знае е, че във Франция ще срещне нея - Жанин. Пазил е нейната снимка през целия си живот. Журналисти от Франс 2 са издирили французойката и му казват голямата новина.

Кей Ти Робинс, ветеран от Втората световна война: Шегувате ли се с мен? Жанин! Тя беше много мила. Вярвам, че ме обичаше...

Обикнала го, когато била само на 18. Днес Жанин е на 92. Има 5 деца, но винаги си спомняла за младия американски войник. Когато тръгвал, Кей Ти обещал да се върне за нея и да я отведе в Америка. Започнала да учи английски, за да се подготви за новия живот, който така и не се случил. Но красивият спомен останал в сърцата и на двамата.

Кей Ти Робинс, ветеран от Втората световна война: Толкова се радвам да те видя отново!
Жанин Ганайе: Как си?
Кей Ти Робинс, ветеран от Втората световна война: Има сълзи в очите ми...

75 години след като се влюбват, но повече не се виждат, французойката има само един въпрос - защо никога не се е върнал след войната. Отговорът е прозаичен - защото се оженил в Америка.

Кей Ти Робинс, ветеран от Втората световна война: Но винаги, винаги съм те обичал. Цял живот те пазех в сърцето си.
Жанин Ганайе: И аз те обичам. Не съм спирала да мисля за теб. Докато гледах как камионът ти се отдалечаваше, не можех да спра сълзите си. Ще ми се след войната да не се беше връщал в Америка.

Макар и Океанът да ги е разделил, тези двама 90-годишни, със сърца на младежи успяха да напишат края на една красива незавършена любовна история от войната.