РЕКЛАМА


В този брой летни повторeния на предаването Ви предлагаме:

  • Какво са болестите според християнството? – За отправна точка на тази тема използваме евангелското чудо с изцелението на разслабления. В дискусията търсим отговори на въпроси като: Защо се разболяваме? Допуска ли Бог болестите, те наказание или изпитание са? Защо понякога молитвите ни за изцеление остават нечути? Какво ни казва евангелското чудо с изцеряването на един разслаблен (парализиран) в къпалнята Витезда в Йерусалим? Събеседници на Горан Благоев са д-р Камен Данов, лекар и богослов, свещеник Стефан Пашов и презвитера Зоя Димитрова, богослов и психолог.
  • Корените в Стария Завет, клоните в Новия или за символиката на „Дърво Йесеево” – акценти от сборника „Свещеното Писание: Херменевтика-богослужение-диалог”, представени от неговите автори – трима преподаватели от Православния богословски факултет на ВТУ.
  • Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога – разговор върху Шестото блаженство с архимандрит Дионисий

Екипът на «Вяра и общество»

„Вяра и общество”, може да проследите и чрез неговите повторения: по БНТ 1 – в неделя срещу понеделник от 4.45 ч., по БНТ 4 – в неделя от 11.00 ч. и в понеделник срещу вторник от 3.15 часа, а по БНТ 2 – в събота от 9.30 часа.

Избрано от "Вяра и общество": Защо Бог допуска болестите?
"Вяра и общество с Горан Благоев" - 17.08.2019

РЕКЛАМА