Явор Дачков: Страхът на хората перверзията да влезе в училище е съвсем нормален

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Татяна Буруджиева изрази увереност, че Конвенцията ще бъде приета, защото касае насилието над жени и домашно насилие. Ратификацията й ще ни направи част от едни общи норми не просто в ЕС, а в "47, мисля, че са държавите в Европа, без Русия и Азербайджан, които не са започнали дискусията, ако не са я ратифицирали". Тя беше категорична, че говорим за едни общи норми, засягащи всякакъв вид насилие. Тя посочи проблема с трафика на жени и деца за секс услуги и за органи.

По думите й политиците у нас се разделиха по чисто политически, тактически и стратегически причини. Тактически това са приближаващите европейски избори. Стратегически това е битката на ръководството на БСП да заеме част от избирателите на патриотите и да се настани в една ниша, която много отдавна беше напуснало - консервативната ниша, обясни тя.

Явор Дачков подчерта, че в България се проведе европейски дебат по темета с Истанбулската конвенция с достатъчно добри, големи, ясни аргументи. Хората проявиха здрав инстинкт за това, че през законодателство като Истанбулската конвенция се посяга на техните деца. Според него вторият план на този документ е насилието над децата, което той въвежда в училище. Скритата цел на тази конвенция е да вкара в образованието и в законодателството идеологията на джендърството, ЛГБТ неправителствените организации да могат да се финансират директно от българския бюджет, за да влязат в училище и да обучават децата. Той показа документ, подкрепящ твърденията му - "Национална програма за превенция и защита от домашно насилие за 2017-2018 г." Той подчерта, че програмата е внесена от министъра на вътрешните работи за обсъждане в МС, и изчете конкретни пасажи, касаещи въвеждането на джендър обучението в ранните класове на училището, както и в детските градини.

Дачков уточни, че текстовете, които прочете, са гледани в Министерски съвет и са отпаднали само заради настояването на Красимир Каракачанов. "Стана вътрешен скандал. Никой не разбра обаче. Те бяха гледани заедно с Истанбулската конвенция преди месец. Те одпаднаха от тази програма, но ние не знаем в какви други програми могят да влязат. Страхът на хората от това перверзията да влезе в училище е съвсем нормален. И никакви приказки за домашното насилие, за насилието над жени, някаква псевдозагриженост от европейски бюрократи не могат да стопят този страх. Затова си мисля, че ако тази конвенция бъде приета това правителство ще си отиде. Ще дойде следващото, което ще я денонсира."

Другото, което Дачков изтъкна е, че има политическа игра. ГЕРБ вътрешно са срещу Конвенцията, но под външен натиск трябва да я приемат. Обединените патриоти са доста раздвоени, защото "господин Симеонов май е поел ангажименти с господин Цветанов да помогне за приемането на Конвенцията". Журналистът подчерта, че това е достоверна информация от добри източници. Така той обясни и комуникацията през медиите на Каракачанов и Симеонов, в резултат на възникнал скандал помежду им.

Вижте целия разговор във видеото.
Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад