РЕКЛАМА


В това издание на "Вкусната Европа" се впускаме в кухнята на Германия, по-точно на Берлин.

Къри вурст

Нужните продукти за братвурст:

450 г свинско месо от бут
450 г телешко месо
200 г свинска сланина
1/4 ч.л. бахар
1 ч.л. бял пипер
1 с.л. ким
1/2 ч.л. сух риган
1 ч.л. сол, или на вкус
малки свински черва
продълговати хлебчета
нужните продукти за къри соса:
200 мл кетчуп
200 г белени домати на кубчета от консерва
1 с. л. доматено пюре
1 глава лук
1 малък банан
2 с.л. олио
1 с.л. мед
2 с. л. къри
½ ч.л. червен пипер
сол

за гарнитурата:
600 г картофи
олио
сол
кисели краставички
горчица
майонеза

Начин на приготвяне на наденицата:

Нарежете месото и сланината на парчета и смелете всичко. Добавете 1 чаша студена вода. Стрийте подправките в хаванче и ги изсипете при смляното месо. Смелете пак през фина решетка на месомелачката.
Напълнете сместа в червата и завийте на отделни наденички през 10-15 см. Набодете ги тук там с клечка, пуснете ги в топла, но не вряща вода, на 70 C, оставете ги за 20 мин. във водата да се варят. Извадете ги от водата и ги изпържете в олио или изпечете на грил.

Начин на приготвяне на соса:
Нарежете лука на ситно и го запържете в тиган с малко олио. Добавете мед. Когато омекне, сложете намачкан банан и къри. Оставете за 5 мин. на котлона. Добавете домати на кубчета, доматеното пюре, кетчъп и накрая червен пипер. Оставете соса да поври, след което го пасирайте. Подправете със сол. За да направите картофите, ги нарежете на едри клечки и ги изпържете в олио. Овкусете със сол. Сервирайте наденичките в хлебчетата, полети със соса, гарнирани с пържени картофи, кисели краставички, горчица и майонеза.

Вкусната Европа: Берлин
"Вкусната Европа" - 16.05.2018

РЕКЛАМА