Веселин Марешки: Аз мога да разбия картела

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Веселин Марешки: Ролята на управлението е не в това да влияе на международните цени на петрола, на дицела или на курса на долара. Но държавата може да интервенира и да направи така, че да не са възможни подобни безобразия. Аз мога да го разбия картела.

Предложение на "Воля" е било да се направи държавна верига от бензиностанции, която да разбие картела. Това е било условие за участие на партията в управлението. Марешки заяви, че ако участват в следващото правителство, това ще е основната им задача. По негово мнение не е заплашена стабилността на кабинета заради темата с горивата.

Веселин Марешки: Ние разграничаваме правителството от първия му ден на две части. Първата е ГЕРБ, която аз не виждам към днешна дата ние да не подкрепим бюджета, защото виждате - 500 милиона повече за здравеопазване, това са едни добри крачки. От друга страна са така наречените "патриоти" и най-вече Каракачанов и Валери Симеонов, които пък ни засипват ежедневно само с такива лоши новини.

Той обясни, че от "Воля" дават шанс на правителството, защото някой трябва да работи, но "персонажите" вътре няма как да бъдат подкрепени и ще се борят срещу тях. Марешки каза, че иска оставката и на Симеонов, и на Каракачанов.

Веселин Марешки: За година и половина се видя, че единствената партия, единственият лидер на партия, които сме в парламента, за които няма никакви данни за участие в каквито и да е корупционни схеми и шуробаджанащита, сме ние.

Той смята, че при следващите избори ще получи още по-голяма подкрепа от избирателите.