Валентин Радев: Не всички факти по убийството на Виктория са ясни за обществото

Предаване: Панорама, 12.10.2018

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

По повод бързото разкритие на убийството на журналистката Виктория Маринова, Радев коментира, че е наясно с още факти, които обаче не може да обяви публично.

Валентин Радев: Всички факти не са ясни на обществото - аз знам нещо, което не мога да кажа. Прокуратурата обаче е господар на досъдебното производство. Ако всички знаеха тези факти, щяха да кажат "Браво на МВР". Въпросът е обаче да стигнем до престъпника и той да бъде осъден. Аз казвам какво е направило МВР.

Валентин Радев даде примери с добрата работа на полицаите, като посочи присъдите за членове на престъпните банди "Килърите" и "Наглите", които са вкарани в затвора още по времето на кабинета "Борисов 1", както и справянето с битовата престъпност и изпратените над 1000 полицаи в различни населени места.

Полицаите работят денонощно, по цял ден с контингента, с хора, които са престъпници, трябва да бъдем по-обрани, когато ги нападаме. Не трябва да очакваме, че МВР ще реши всички проблеми в държавата. Всички трябва да внимаваме какво правим, не са само полицаите панацеята, каза Валентин Радев.

Вижте целия разговор във видеото.