В кадър: „Крилете на надеждата“

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Хелия Чавдарова подчерта, че в последните години Борис Годжунов е бил много променен и отношението към хората е било много променено. Затова тя не е имала възможност да се срещне с него.

Хелия Чавдарова - сценарист:
"В разговорите с Росен, пък и с други колеги решихме, че има нещо недоизказано за този човек, нещо, което особено в последните години, имайки предвид колко мизерни са били те за него, и говорейки с другите приятели, които са били около него в последните му години, благодарение на които той е продължил сякаш да живее още няколко години /без тях едва ли е щял да доживее тези години/, решихме да направим един филм за приятелството... приятелството, което дава шанс, което дава надежда за още дни..."
Росен Елезов - режисьор:
"Лично аз бях го снимал в последните години от живота му в най-драматичния период, в който му отнемаха пенсията, която трябваше да получава и той живееше с някакви 230 лева пенсия. А само лекарствата му бяха над 500 лева, които трябваше да плаща за сърце и за бял дроб, инсулините и т.н. И в един момент, когато той беше отчаян и /слава богу, тези кадри са запазени в националната телевизия/ цялата болка е в това как той се отказа от държавата. За него държавата е мащеха. Такова му беше отношението. Но надеждата и крилете са именно приятелите, които му дадоха, които вдъхват живот и които продължиха живота му наистина в продължение на доста години".

Гледайте филма "Крилете на надеждата" довечера в рубриката "В кадър" от 22.30 часа.