РЕКЛАМА


Когато хора с разстройство в психиката трябва да разчитат на система, по-разстроена, хаотична и шизофренна от самите тях, изводите изненадващо се подреждат в стройна, но подлудяваща дисхармония.

Авторите на филма търсят отговорите на някои въпроси, провокирани след няколко от няколко разтърсващи убийства, инцидент в метрото и възмущение на психиатри. Навлизайки в света на психичноболните, проучвайки системата на психично-здравни услуги, филмът стига но неприятни и изнервящи изводи.

Филмът за първи път представя гледната точка на психично болните. Тяхното мнение за това, как може по-добре да се контролира болестта, за да не се стига до драмите, които разтърсиха обществеността, е изключително ценно. Те са най-добрите експерти, защото познават болестта отвътре. Екипът успя да спечели доверието на единственият в страната клуб на взаимопомощ на хора с психични проблеми. Опитът им е безценен и заслужава да се сподели с всички специалисти и болни в страната. http://www.facebook.com/NOPPZU е мястото, в което може да ги срещнете.Автор - Мария Чернева
Редактор - Петя Тетевенска
Оператор - Анна Андреева
Монтаж - Филип Петков
Режисьор - Мария Христова

В кадър - 18 март: Луднала соната
"В кадър" - 18.03.2013

РЕКЛАМА