РЕКЛАМА


На 24 юни "В кадър" очаквайте: "Красива наука 2013"

Софийският фестивал на науката има своите нови лица тази година. Те са звезди в своята област и идват от различни точки на света. Имат обща кауза - да докажат, че науката може да бъде красива и секси, че образът на учения отдавна не е “мухлясал чичко” и “неприветна лелка с бяла престилка”.

Новият знаещ и можещ човек е човекът на бъдещето.  Боравят с големия взрив като вчерашна случка. Проникват в най-съкровенните тайни на материята. Управляват атомите, звука и светлината. Говорят с гените и контролират живота.

Любопитството им е безмерно и заразно. И не са егоисти. Готови са да споделят с всеки невероятната тръпка на  откривателството, страстта за научно познание.

Като на фестивал. Софийският фестивал на науката. Организатори: Британски съвет България и форум "Демокрит".

Един филм със специалното участие на физиците Джим Ал Халили, Леандър Литов и Уенди Садлър, геолога Христо Пимпирев, биоложката Аарати Прасад, журналиста Куентин Купър, химиците Христо Колев и Божидар Стефанов, астрофизика Владимир Божилов, директора на Британски съвет България Любов Костова и... робота Алфарекс от училището по роботика "Робопартанс".

Автори на сценария: Мария Чернева и Петя Тетевенска

Режисьор: Борислава Димова

Оператори: Анна Андреева и Атанас Атанасов

Монтаж: Илия Стоянов

В кадър - 24 юни 2013: Красива наука 2013
"В кадър" - 24.06.2013

РЕКЛАМА