Цветан Цветанов: Волята на хората е определяща за нас

Предаване: Панорама

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Ние навсякъде говорим за електронното управление, а в сектор сигурност, защото това е основният акцент в началото за подобряване на административната услуга на гражданите в КАТ и в Министерство на вътрешните работи, знаете, че по време на представянето на секторната политика там се говори точно за единно гише и за това да бъдем в услуга на гражданите, а не да бъдат гражданите куриери, обикаляйки от администрация в администрация", категоричен бе Цветанов.

Според него това е един от основните акценти, защото "това ще даде стимул за средния и малкия бизнес, ще спести време на хората и ще им очертае една по-добра перспектива, за да знаят, че действително и в България може да има подобен подход и това може да бъде реализирано с управленския мандат на ГЕРБ, заедно с Обединение патриоти".

Цветанов подчерта, че волята на хората е определяща за тях.
"Отидохме на предсрочни парламентарни избори, защото се създаде едно политическо усещане, че ГЕРБ и управлението с Реформаторския блок не получава широката обществена подкрепа. Резултатът от президентските избори провокира подобни нагласи и внушения да бъдат направени в публичното пространство", каза той.

Един от основните ни приоритети освен административната реформа това е антикорупционното законодателство.

Парламентът не е конвейр, гледаме качеството на внесените законопроекти, не количеството.

Колегите от БСП участваха активно в приетите промени в Закона за движението по пътищата. По законопроекта за мажоритарната избирателна система не успяхме, но бяхме длъжни да се съобразим с гласа на 2,5 млн. български граждани.

В момента има различни оценки, противопоставяне в съдебната ситема, за това всички носят вина, дори и политиците, които често взимат отношение.

Мария Габриел ще бъде пълноценен еврокомисар. Оценката й показва, че тя покри всички критерии и изпълни със съдържание бъдещата й позиция като еврокомисар.