РЕКЛАМА


Време за приготвяне:  20 минути

vlcsnap-2017-03-13-06h36m20s219Нужните продукти:

200 г филе от риба

100-200 мл бяло вино

300 г зеле

1 авокадо

2 с.л. сметана

2 с.л. майонеза

1 лайм

vlcsnap-2017-03-13-06h36m50s2544 тортиас

1/2 компот от праскови

1 супена лъжица олио

пушен пипер

кимион

сос табаско или лют пипер

сол и черен пипер

1 лайм

чесън на прах /по желание/

чери домати

vlcsnap-2017-03-13-06h35m22s143Начин на приготвяне:

Кипнете виното заедно с олио, сол, сока от компота, изгасете огъня, и пуснете вътре филетата от риба. Покрийте с капак или алуминиево фолио и оставете за 7-8 минути. По този начин стават здравословно приготвени.

Накълцайте зелето на ситно. Направете дресинг като пасирате авокадо, праскова от компот, майонеза, пушен пипер, кимион, сол, сос табаско или лют пипер и останалите продукти - заквасена сметана, сок от лайм, кора от лайм и чесън на прах по желание. Разредете с 2-3 с.л. от маринатата на рибата. Хубаво разбъркайте за да се смеси всичко. Полейте зелето с този сос и го разбъркайте.

Затоплете питките на скара. Напълните ги със зеле, сос и парче от рибата. Добавете пресни чери домати, нарязани на половинки и резен авокадо.

Такос с риба
"Бързо, лесно, вкусно" - 13.03.2017

РЕКЛАМА