Стефан Данаилов: Хората са ме обикнали като актьор и искам с това да ме запомнят

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Животът преминава много бързо. Въпросът е да има съдържание в него, това е много важно за мен. И когато се наложи вече да се поукротя, да седна тук сам в размисли, установих, че моят живот е минал пълноценно, заяви актьорът.

По неговите думи обичта на толкова много хора винаги го е радвала.

Постарах се да не спекулирам с тази народна обич. Сега, в този години, съм имал моменти, в които си мисля, че обществото не ме понася. Имал съм тежки размисли да се оттегля от актьорската професия, много преди да се захвана с политиката, но винаги нещо ме е връщало и най-вече това беше жена ми Мария, призна той.

Според Данаилов актьорът трябва да бъде харесван от публиката, "той към това се стреми, той това иска", но е много важно да има късмет.

Талантливият човек рано или късно избуява, излиза. Няма как да покриеш един талант, ако той самият не си попречи... И другото много важно - колко време ще удържиш да бъдеш горе нависоко, да бъдеш в устата на хората в добрия смисъл на думата, отбеляза той.

На въпроса с какво иска да бъде запомнен Стефан Данаилов каза:

Хората са ме видели като актьор, обикнали са ме като актьор, овации съм получавал като актьор и, разбира се, искам с това да ме запомнят.

Цялото интервю със Стефан Данаилов, който празнува 75-годишен юбилей, вижте във видеото.