Шакира се яви в съда по обвинение за укриване на данъци

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според източници е имало ясно нареждане, певицата да влезе през главния вход на сградата, но адвокатите отрекли да има такава съдебна заповед. Шакира се възползлава от паркомястото на адвоката си. При закрити врата певицата беше длъжна да представи детайлни и подкрепени с доказателства показания, които да опровергаят обвиненията срещу нея в данъчната измама, която според испанските данъчни служби възлиза на 14 милиона и половина евро.

Обкръжена с цял отбор консултанти, адвокати и ПР експерти, на Шакира са предявани шест обвинения във финансова измама. Според прокуратурата между 2012 и 2014 година, тя е живяла в Барселона и била в стабилни взаимоотношения с футболиста Жерард Пике. Следователно тя е трябвало да декларира доходите си и да изпраща данъчните си декларации в Испания.

Но Шакира даде показания, че е живяла през този период на Бахамите, като по този начин се е възползвала от данъчните преференции там. Според прокуратурата обаче адвокатите на колумбийката са създали мрежа от офшорни фирми, чиято цел била да прикриват доходите й.

Шакира е последното име, което влезе в списъка с известни личности с обвинения в данъчни измами. Сред другите имена са футболистът от Реал Мадрид Кристиано Роналдо и оперната певица Монсерат Кабайе.