РЕКЛАМА


Пухкави палачинки с рикота

Необходими продукти:

Яйца – 3 бр.

Брашно – 125 г

Рикота – 300 г

Прясно мляко – 200 мл

Бакпулвер – 1 ч.л.

Масло – 50 г

Начин на приготвяне:

Отделете белтъците от жълтъците на яйцата в две отделни купи. Добавете шипка сол към белтъците и ги разбийте на пухкав сняг с миксер. Добавете сиренето рикота към жълтъците и разбъркайте добре. Сипете прясното мляко и разбийте сместа отново. Започнете да добавяте постепенно брашното. Сипете чаена лъжичка бакпулвер и разбъкайте отново. Обединете двете смеси винаметелно с шпатула, за да запазите въдушността на белтъците. Загрейте бучка масло в плитък тиган и изпечете палачинките от двете страни до златисто. Подредете готовите палачинки една върху друга и сервирайте със сладко или мед по желание.

Сладко от киви и лайм

Необходими продукти:

Киви- 1 кг.

Захар – 350 г

Лайм – 1-2 бр.

Желатин – 1 с.л.

Розов пипер на зърна - 1 ч.л.

Начин на приготвяне:

Обелете килограм киви и нарежете плодовете на парченца. Поставете в дълбок съд на котлона заедно със захарта, оставете сместа да заври и гответе на умерен огън до сгъстяване. Добавете прясно настъргана кора от лайм и изстискайте и сока от плода в сладкото. Разтворете супена лъжица желатин в малко хладка вода, след което разтопете желатина на водна баня и прибавете в сладкото. Разбъркайте и изчакайте сместа да заври отново. Гответе за кратко и свалете съда от котлона. Прибавете чаена лъжица зърна розов пипер за по-интересен вкус и пресипете сладкото в подходящ съд.

Гарнирайте пухкавите американски палачинки с рикота със сладкото и сервирайте.

Пухкави палачинки с рикота и сладко от киви и лайм
"Храна за душата" - 05.03.2019

РЕКЛАМА