Реформаторският блок след бурите. Петър Москов

Предаване: Панорама

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Петър Москов се съгласи с Красимир Каракачанов, друг гост в студиото на "Панорама", че трябва да има разбирателство между отделните партии, но според него, това може да се постигне по някои детайли, но е по-трудно това да стане по отношение на целта - например, общоевропейска система за сигурност.

България, убеден е той, трябва да бъде същностна част от Европейския съюз, да защитава неговите тези, а не "ничия земя между имперските интереси на Русия и Турция". Москов е на мнение, че по това политическите сили трябва да се разберат. Той отбеляза, че за разлика от други реформаторите нямало да участват в наддаването за заплати и пенсии.

Москов каза още, че никога няма да застане срещу ДСБ. Реформаторският блок, по думите му, е "философията на изстраданите поуки на десницата", защото "когато десницата е разделена, тя не успява". А неговите усилия са били свързани с консолидацията на десницата. Що се отнася до бъдещето на реформаторския блок, Москов е убеден, че РФ ще бъде част от следващия парламент и ще търси активна позиция в дясноцентристко мнозинство.