Преди началото на футболното първенство - обещания за феърплей

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Спортният журналист от в. "24 часа" Едуард Папазян заяви, че днес не е казано нищо ново. Според него "това е рутинна среща, на която премиерът даде да се разбере, че футболът е в неговия радар". В последните години изглеждаше, че не се намесва много.

Едуард Папазян: Държавата трябва да се намеси по един-единствен начин и това е като построи нови стадиони. България е единствената държава, която 60 години няма построен нов стадион - модерен, който да отговаря на условията на УЕФА.

Журналистът от БНТ Стефан Георгиев потвърди, че инфраструктурата е меко казано притеснителна, ако я съпоставим дори с това, което предлагат дори съседните на нас държави. "Проектът, който министрите на четирите балкански държави за евентуално Европейско първенство след 10 години, се предостави, по-скоро звучи утопично от наша, българска гледна точка", обрисува той.
Едуард Папазян: Трима от най-богатите българи притежават де факто трите най-големи футболни клуба в България. С тази среща премиерът Борисов показа, че нито един от тях няма да си позволи, т.е. държавата няма да му позволи да играе не по правилата.

Журналистът от "24 часа" беше категоричен, че информация за това дали се купуват мачове може да излезе от две организации - едната е УЕФА, а другата е Прокуратурата на Република България.

По отношение на причините за това на българските мачове стадионите да са почти празни, Стефан Георгиев подчерта: "лошата инфраструктура на предразполага семейния тип публика много често да посещава даден футболен мач. По-малката фенска база на доста от отборите в Първа лига в момента, защото има 5-6 отбора, които са подкрепяни от солидно количество хора, е вторият фактор. И трето - футболът ни не е на съвършено ниво, така че на всеки двубой да очакваме да има повече от 1000 или 1500 души по стадионите".