РЕКЛАМА


vlcsnap-2013-12-30-18h19m18s235Александрина Пендачанска и Владимир Пенев за най-хубавите моменти от живота

След една много успешна година гости на "Още от деня" бяха оперната певица Александрина Пендачанска и актьорът Владимир Пенев.

 

След един много емоционално натоварен и изтощаващ концерт, все още влизам в нормалния ритъм, призна Александрина Пендачанска, която отбеляза 25 години на сцената. "Този концерт затвори един етап от живота ми", сподели оперната прима, която започна своята кариера много млада - едва на 17 години. Това е много време, може би затова се почувствах емоционално така изтощена. Човек не може да не направи равносметка в такива моменти. Изпях доста интересни неща тази година, предстоят ми още по-интересни, зарината съм в учене, но затворих един цикъл и може би влизам в следващ, каза Александрина Пендачанска.

Аз съм актьор и обикновено приемам роли. Когато приех да стана министър за кратко време, аз се нагърбих с vlcsnap-2013-12-30-18h48m56s183огромна отговорност, дадох си сметка, че ако аз не приема, не знам кой друг би направил такава жертва, защото това е жертва, коментира Владимир Пенев. Аз не съм учил да бъда министър, не съм учил да управлявам, призна той и добави, че арсеналът от средства, с които работи един актьор, са различни от реалния живот. Гледам много по-различно на политиката, защото вече съм бил и от другата страна. Политикът трябва да е почтен, значението на думите морал, чест и достойнство трябва да имат някаква стойност, убеден е министърът на културата в служебното правителство.

Александрина Пендачанска коментира и протестите в страната, като подчерта, че те постигнаха едно нещо - със сигурност нито това, нито което и да е следващо управление на страната няма да си позволи безобразия в vlcsnap-2013-12-30-18h49m55s28такъв мащаб, защото има едно здраво ядро в това общество, което няма да ги позволи, винаги ще реагира и дори да не успява докрай в целите си, то няма да позволява Делян Пеевски да става председател на ДАНС, защото така започна протестът и в този смисъл той успя. Обществото продължава да е здраво, приключи ретроспекцията си за 2013 година Александрина Пендачанска. Продължавам да смятам, че ние се делим на 7 000 000 и 7 000, защото надали са повече от 7 000 тези, които реално управляват парите, които реално извършват безобразия, и ние, всички останали 7 000 000, независимо какви сме, продължавам да смятам, че ние не се делим, защото в България няма истинско ляво и дясно, подчерта Пендачанска.

"Надявам се най-хубавите години тепърва да предстоят", пожела си Владимир Пенев, след което разказа за новото шоу на БНТ "Най-хубавите години от нашия живот", което стартира на 31 декември.

Още от деня - 30 декември 2013: Александрина Пендачанска и Владимир Пенев
"Още от деня" - 30.12.2013

РЕКЛАМА