На прицел: Фонд "Земеделие". Защо Греков поиска оставки?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Нямаме спор и война. Въпросът е да се решат проблемите, свързани с българските земеделски производители и българските общини, които в продължение на 1 година не са се решили, това заяви в студиото на "Още от деня" Димитър Греков, министър на земеделието и храните. Според него има достатъчно пари и забавянето на изплащането им от Фонд "Земеделие" не е логично.

На последните две заседания изпълнителният директор на Фонд "Земеделие" Мирослав Николов не присъства. На утрешното заседание ще поискаме гаранция за това кога ще се случат плащанията, каза Греков.

Министърът на земеделието беше изненадан от новината, че Николов е в болнични или отпуска и утре е възможно да не присъства на срещата, а също и от другата информация, поднесена от водещия Димитър Цонев, че Виолета Александрова, като заместничка на Николов, го е назначила на друга длъжност.

vlcsnap-2014-07-02-18h35m51s54Изпълнителният директор на Фонд "Земеделие" Мирослав Николов беше категоричен пред камерата на БНТ, че забавянето на плащанията по проектите не е по вина на Фонда. По думите му Министерството често е действало по-бавно и има кореспонденции по 6 месеца по един казус.