Кристина Кръстева: Почти сигурно ГЕРБ ще се откажат от Истанбулската конвенция

Предаване: Още от деня

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Валери Симеонов, по думите му, е отворил доста други проблеми като непрестанната война с медиите, войната, която поведе срещу Ска Келер, срещу еколозите, които могат да натежат на кабинета. "Освен тези конфликти, които са външни за организацията Патриотичен блок, в последно време виждаме, че като че ли има и вътрешни конфликти", каза Кольо Колев.

Според Кристина Кръстева драма няма, Валери Симеонов си е такъв от самото начало, за него знаят, че никой не може да го води. Според нея тези конфликти не създават предпоставки за някакво напрежение в управляващата коалиция, защото самият Валери Симеонов я е уверил в разговор преди "Още от деня", че той ще направи всичко възможно патриотите да не повторят модела на Реформаторския блок, в който всяка коза си е била на свой крак.

Кольо Колев подчерта, че в момента ако гледаме само на тези първоначални сигнали, изглежда като детска свада, но едновременно с това не трябва да забравяме, че има сериозни предизвикателства като Истанбулската конвенция. Опитът за нейното прокарване ще постави управляващата коалиция пред огромно изпитание за нейната стабилност. Според социолога има външен натиск за приемане на конвенцията.

Кристина Кръстева съобщи за зрителите на "Още от деня", че почти сигурно ГЕРБ ще се откажат от тази конвенция.

Вижте целия разговор в студиото.