Красимир Каракачанов: България не може да стане място, на което да се заселват нелегални имигранти

Предаване: Панорама

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Патриотизмът трябва да е политика и ежедневие на всяка една българска партия, но 27 години не беше точно така, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

България не може да стане място, на което да се заселват нелегални имигранти от целия свят, каза Каракачанов. Той обясни, че не иска България да се превърне в това, в което приличат градове като Гент, Дюселдорф, Берлин, Брюксел – „в гета, в които едни хора смятат, че имат само права и нямат задължения и не се съобразяват с традициите, културата, религията и живота на местните граждани“.

„Обединени патриоти“ предлагат минимална пенсия от 300 лв. и процентно увеличаване на всички останали пенсии. Каракачанов е на мнение, че трябва да се направи преглед на т.нар. инвалидни пенсии. „Вие смятате ли, че от под 7 млн. население в България има 1 млн. инвалиди? Не е вярно. За тези 1 млн. фалшиви инвалиди, от които реално погледнато – не повече от 200 хил. заслужават парите, които получават, се дават 1,6 млрд. Това е на първо четене средствата, които се отделят от бюджета ежегодно. Оттук нататък говорим за икономически растеж“, посочи Каракачанов.