Кой е виновен за напрежението сред животновъдите в Ямболско? ГЕРБ срещу БСП

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според Биков "по отношение на комуникацията трябваше да се реагира по по-различен начин". Действията на Българската агенция по безопасност на храните обаче "са абсолютно адекватни". За него е било грешка да се допускат толкова много хора в зоната на зараза.

Тези хора не позволяват да се вземе проба, да няма втора проба. Това, според мен, вече е плод на една истерия и психоза, която се създаде в обществото през фалшиви новини, включително през изявления на политици. Смятам, че госпожа Нинова е лично отговорна за това, което се случва, включително и за разрушаване на доверието между фермери и ветеринари, заяви депутатът.

Колегата му от опозицията - Иван Иванов, подчерта, че "има тотална липса на комуникация между самите органи, което доведе до този хаос". Според него отговорност за напрежението носят управляващите.

Не мога да се съглася със спекулациите на господин Биков, че опозицията, госпожа Нинова или който и да е било от опозицията е виновен за това нещо. Ние реагирахме порази неспособността на институциите да се справят със ситуацията, която буквално взриви района. Именно тази информация, която се подаваше ту от Българската агенция по безопасност на храните, ту от лабораторията в Министерство на земеделието, която каза, че няма чума, обърка стопаните. Нормалното беше те да излязат и да протестират. Нека не си измиват ръцете с опозицията. Персонално отговорен е министърът на земеделието, реагира народният представител от левицата.

Какво казаха още Тома Биков и Иван Иванов вижте във видеото.