РЕКЛАМА


В днешното издание на “Храна за душата” Елена Петрелийска и Николай Петров предлагат три кулинарни рецепти, които да добавите в тефтера си.

Kрем супа от бял боб

Необходими продукти:

Бял боб – 400 г (сварен от консерва)

Лук - 1 глава

Целина - 50 г (глава)

Чесън – 2-3 скилидки

Краве сирене – 100 г

Червена чушка - 2 бр. (печени)


Семена фенел/копър – 20 г

Пушен червен пипер – 1 ч.л.

Джоджен – 1 ч.л.

Черен пипер

Сол

Олио

Начин на приготвяне:

Първо нарежете чесъна, лука и целината на ситно и ги сложете в загрят тиган с мазнина. Задушете ги, докато омекнат и добавете вътре боба, а след това и семената от фенел. Нарежете печените червени чушки и ги добавете вътре.

Овкусете със сол, джоджен и черен пипер. След като всичко се задуши и омекне, налейте вода. Пасирайте сместа.

При сервиране гарнирайте с краве сирене по желание, поръсете с пушен червен пипер и полейте със зехтин.

Пилешки крилца с кетчуп от сини сливи

Необходими продукти:

Пилешки крилца - 10 бр.

Чесън – 1 глава

Черен пипер – 15 зрънца

Дафинов лист – 5-10 г



За марината:

Барбекю сос – 30 мл

Джинджифил - 20 г (пресен корен)

Соев сос – 50 мл

Лимони - 2 бр.

Мед- 1 с.л.


Черен пипер

Сол

За панировка:

Корнфлейкс - 100 г

Панко галета - 100 г

Брашно – 100 г

Яйце – 2 бр.

Олио

Сол

За кетчупа:

Ром – 50 мл

Кафява захар – 1 с.л.

Доматена паста – 100 г

Сушени сини сливи - 100 г

Сол

Начин на приготвяне:

Срежете крилцата през ставата и отстранете горната част. Сложете ги в подходящ съд с вода на котлона. Добавете вътре половин глава чесън, дафинов лист и няколко зрънца пипер. Когато водата кипне, дръпнете съда от котлона.

За марината:

В една купа смесете сока от два лимона, барбекю соса, соевия сос, нарязания на ситно корен джинджифил и една супена лъжица мед. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете в марината - още топлите крилца. Покрийте съда за 15 минути.

За кетчупа... залейте в загрят тиган сините сливи с ром, за да омекнат. Изчакайте алкохола да се изпари. След това добавете доматената паста и 150 мл вода. Разбъркайте и добавете кафява захар и щипка сол. Пасирайте цялата смес.

След това разделете в три купи продуктите за панировката: в едната разбийте две яйца, във втората сложете брашно, а в третата смесените панко галета и корнфлейкса. Оваляйте маринованите крилца първо в брашното, след това в яйцата и накрая в хрупкавата смес. Изпържете в по-дълбок съд със загрята мазнина. Отцедете от излишната мазнина и сервирайте готовите крилца с кетчупа от сини сливи.

Сладко от круши с орехи

Необходими продукти:

Круши – 5-6 бр.

Орехи – 50 г

Захар – 200 г

Сироп от бъз – 30 мл

Салвия – 10-15 г


Начин на приготвяне:

Запечете орехите в сух тиган. След това почистете и нарежете крушите на малки парченца. Добавете в тигана с орехите. Разбъркайте и сложете захарта, сиропа от бъз, червените боровинки и листата салвия. Оставете всичко да покъкри за 15-20 мин. След това сервирайте готовото сладко.

Хрaна за душата - 27.09.2018
"Храна за душата" - 27.09.2018

РЕКЛАМА