РЕКЛАМА


Свински котлети с кисело зеле и вино

Необходими продукти:

Свински котлети с ребро - 4 бр.
Кисело зеле - 1 малка глава
Моркови - 1-2 бр.
Лук - 1 глава
Чесън - 1-2 скилидки
Бяло вино - 50 мл
Горчица - 1 с.л.
Червен пипер (сладък) - 1 с.л.
Червен пипер лют - 1 ч.л.
Дафинов лист - 1. бр.
Карамфил - 2-3 зърна
Захар - 1 ч.л.
Зехтин - 2 с.л.
Черен пипер
Сол


Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина в дълбок тиган на котлона. Подправете котлетите със сол и черен пипер от двете страни. Запържете ги до златисто от всяка страна за кратко, докато придобият златист цвят. Прехвърлете котлетите в чиния.

Намалете котлона. Обелете и нарежете морковите на едри парченца. Наситнете чесъна и лука и прибавете зеленчуците в тигана. Подправете със сол и черен пипер, сладък и лют червен пипер. Задушете за кратко, докато зеленчуците поомекнат. Нарежете киселото зеле и го прибавете в тигана. Пуснете в съда и дафиновите листа. Добавете две-три зърна карамфил. Налейте бялото виното и сипете горчицата. Разбъркайте и гответе на бавен огън, докато всички зеленчуци омекнат. Върнете свинските котлети в съда, похлупете и гответе ястието за още 10-15 минути.

Парижки палачинки с крем

Необходими продукти:

За палачинките:

Яйце -1 бр.
Брашно - 100 г
Прясно мляко - 250 мл
Масло -25 г
Пудра захар - 10 г
Олио

За ваниловия крем:

Яйца -2 бр.
Прясно мляко - 250 г
Брашно -1 с.л.
Маслени бисквити - 100 г
Захар - 50 г
Банан - 1 бр.
Шушулка ванилия - 1 бр.

За гарниране:
Пудра захар - 2 с.л.


Начин на приготвяне:

Разбийте яйцето с прясното мляко в дълбока купа. Добавете разтопеното масло и разбъркайте. Посолете. Сипете пудрата захар и брашното и разбийте до гладка смес. Загрейте масло и няколко капки олио в тигана и изпечете тънки палачинки.

За сладкарския крем отделете жълнъците на яйцата. Разбийте ги в купичка с 2-3 супени лъжици от прясното мляко. Загрейте останалото мляко заедно със захарта на котлона. Добавете семената от шушулката ванилия в яйчената смес, а шушулката пуснете в съда с млякото. Добавете жълтъците към млечната смес на котлона на тънка струйка при непрекъснато бъркане. Бъркайте, докато кремът се сгъсти и дръпнете от котлона.

Начупете маслените бисквити в сместа. Нарежете банана на парчета и прибавете и него. Разбъркайте крема.

Гарнирайте палачинките с яйчения крем и сервирайте поръсени с пудра захар.

Свински котлети с кисело зеле и вино и парижки палачинки с крем
"Храна за душата" - 22.01.2019

РЕКЛАМА