РЕКЛАМА


Днешните предложения на Катето Евро:

Печени пилешки крилца със сос “Чимичури” и картофено пюре

Необходими продукти:

Пилешки крилца и бутчета - 7-8 бр.
Пилешки бульон - 100 мл
Лимони - 1 бр.
Зехтин - 2 с.л.
Масло - 1 с.л.
Лют червен пипер - 1/2 ч.л.
Черен пипер
Сол

За соса “Чимичури”:
Лук - 1 глава
Магданоз - 1 връзка
Зелени люти чушки - 4-5 бр.
Риган - 2-3 стръка
Пресен лук - 1 стрък
Винен оцет - 2 с.л.
Зехтин - 6-8 с.л.
Сос “Табаско” - 1 ч.л.
Сол - 1/2 ч.л.

За картофеното пюре:
Картофи - 3-4 бр.
Сметана - 100 мл
Масло - 150 г
Морска сол - 1/4 ч.л.

Начин на приготвяне:
Загрейте 2 с.л. зехтин и бучка масло в съд на котлона. Овкусете пилешките бутчета и крилца със сол, лют червен пипер и черен пипер. Запечатайте месото в тигана, докато стане златисто. Налейте пилешкия бульон. Нарежете лимона на едри шайби и добавете в съда при пилето. Запечете във фурната за 20-30 минути на 200 С.

За соса “Чимичури” нарежете на едро глава лук и го сложете в блендера. Добавете стрък магданоз с дръжките. Почистете лютите чушки от семките и дръжките и сложете в блендера. Овкусете с “Табаско”, две скилидки чесън, пресен риган, винен оцет, сол и накрая залейте обилно със зехтин. Блендирайте всички съставки, докато получите еднородна смес.

За картофеното пюре първо сварете картофите в тенджера с подсолена вода. След като се сварят, отцедете водата, добавете морската сол и маслото и размачкайте с преса за картофи до гладкост. Добавете сметаната и разбъркайте отново. Сервирайте изпеченото пиле със свежия сос Чимичури и картофеното пюре.

Сусамки със солен карамел

Необходими продукти:

Сусам бял и черен - 100 г
Слънчогледови семки (белени) - 30 г
Фъстъци - 50 г
Орехи - 50 г
Захар - 1 ч.ч.
Масло - 1 с.л.
Вода - 2 с.л.
Морска сол - 1 ч.л.

Начин на приготвяне:

Накълцайте орехите. Сложете ги в сух тиган, добавете сусама и изпечете ядките за 2-3 минути. Разбърквайте непрекъснато, за да не изгорят. Пригответе карамела като изсипете захарта в съд с дебело дъно. Добавете малко вода и маслото. Оставете сместа да се карамелизира без да бъркате. Когато карамелът придобие желания от вас цвят, дръпнете съда от котлона и добавете морска сол. Изсипете запечените ядки вътре. Добавете черния и белия сусам и разбъркайте. Застелете тавичка с лист хартия за печене. Изсипете сместа върху хартията и разстелете добре. След като се охлади начупете на парчета.

Пилешки крилца със сос “Чимичури” и картофено пюре и сусамки със солен карамел
"Храна за душата" - 14.01.2019

РЕКЛАМА