РЕКЛАМА


Домашна прясна паста Aglio Olio

Необходими продукти:

Брашно - 100 г

Яйце - 1 бр.

Зехтин - 50 мл

Люта чушка - 1 бр.

Чесън - 2-3 скилидки

Магданоз- 1/2 връзка

Сирене Пармезан или Пекорино - 50 г

Сол

Начин на приготвяне:

Сипете брашното на плота, оформете кладенче и чукнете вътре яйцето. Сипете няколко капки зехтин и започнете да замесвате тестото. Разточете на тънък лист с дебелина от 2 мм и нарежете в зависимост от вида паста, която искате да получите. Сложете прясната паста да се вари в кипяща подсолена вода за 3-4 минути.

Междувременно пригответе соса Али Олио. Загрейте зехтина в дълбок съд. Нарежете няколко скилидки чесън на ситно и ги запържете за кратко до омекване. Наситнете червена люта чушка и прибавете в тигана. Запържете и нея за кратко, докато отпусне аромата си. Отцедете пастата и я прехвърлете в тигана със соса, гответе за минута като разбърквате пастата в соса и свалете от котлона. Накъсайте магданоз на ситно и прибавете, разбъркайте и сервирайте пастата. На финала гарнирайте с люспи твърдо сирене.

Сладкиш “Агнес”

Необходими продукти:

Масло - 200 г

Пудра захар - 1 ч.ч.

Орехи - 1 ч.ч.

Брашно - 1 ч.ч.

Белтъци - 4 бр.

Продукти за глазурата:

Жълтъци - 4 бр.

Пудра захар - 1 ч.ч.

Орехови ядки (цели половинки) - 100 г

Начин на приготвяне:

Разделете жълтъците и белтъците на яйцата. Разбийте белтъците на сняг с помощта на миксер. В друг съд поставете мекото масло и чаена чаша пудра захар. Добавете лъжичка ванилова захар и разбийте до получаване на светъл и пухкав крем. Обединете маслената смес с белтъците като разбърквате внимателно с шпатула, за да запазите въздушността. Добавете постепенно брашното и смлените ситно орехи. Пресипете сместа за сладкиша в тавичка и изпечете на 180 С за половин час.

За глазурата разбийте жълтъците с пудрата захар. Залейте напълно охладения сладкиш Агнес с глазурата и оставете да се изсуши напълно за една нощ. Ако искате да сервирате сладкиша на същия ден, изсушете за час и половина във фурната на 40 С със вентилатор. Нарежете Агнеса на квадратни парчета, гарнирайте всяко с цяла орехова ядка и сервирайте.

Храна за душата с Катерина Евро - 07.02.2019
"Храна за душата" - 07.02.2019

РЕКЛАМА