РЕКЛАМА


Татарски кюфтета със сушени домати и бобена разядка с печен чесън

Необходими продукти:

Кайма смес - 600-700 г

Лук - 1 глава

Сушени домати - 80 г

Яйце - 1 бр.

Суха люта чушка - 1-2 бр.

Кашкавал (твърд) - 150 г

Черен пипер

Сол

Зехтин

За разядката от бял боб с печен чесън:

Бял боб (сварен) - 1 буркан

Чесън - 1 цяла глава + 2 скилидки

Зехтин - 3-4 с.л.

Черен пипер

Сол

Начин на приготвяне:

Нарежете глава лук на ситно. Поставете каймата в дълбок съд. Чукнете яйцето и прибавете наситнения лук. Подправете с черен пипер и сол на вкус. Нарежете ситно няколко сушени домата, мариновани в зехтин, и прибавете към каймата. Налейте и 2-3 супени лъжици от ароматния им зехтин в сместа. Добавете и настърган кашкавал. Запечете 2 сушени люти чушки на тиган за кратко, за да отпуснат аромата си. Наситнете ги и ги добавете в сместа за кюфтетата. Омесете всички съставки добре и оставете каймата да почине за няколко минути. Оформете плоски татарски кюфтета и ги подредете в тавичка. Полейте със зехтин на тънка струйка и изпечете на 200 С за 20-25 минути.

За разядката от бял боб с печен чесън отрежете върха на глава чесън, без да я белите. Поставете във алуминиево фолио, посолете и полейте със зехтин. Увийте на пакетче и изпечете до омекване във фурната на 180 С.

Сипете сварения бял боб в белндер. Добавете две скилидки пресен чесън и скилидките от запечения. Подправете с чаена лъжичка чубрица и джоджен. Пасирайте за кратко сместа. Овкусете с лют червен пипер, черен пипер и сол. Пасирайте повторно всички съставки до гладкост. Сипете разядката от бял боб в купичка и поръсете със свеж магданоз.

Руло с шипков мармалад и бадеми

Необходими продукти:

За пандишпановия блат:

Яйца - 3 бр.

Захар - 3 с.л.

Брашно - 3 с.л.

Ванилова захар - 1 ч.л.

За гарниране:

Сладкарска сметана - 200 мл

Пудра захар - 50 г

Шипков мармарад - 300 г

Филирани бадеми - 200 г

Портокал - 1 бр.

Лимон -1 бр.

Начин на приготвяне:

В дълбока купа разбийте яйцата заедно със захарта. Когато сместа стане светла и пухкава добавете брашното и разбийте отново сместа. Добавете чаена лъжичка ванилова захар за аромат. Сипете сместа за пандишпана в плоска тавичка и изпече да 9-10 минути на 180 С.

Извадете готовия блат и го завийте на руло с влажна кърпа. Разбийте сладкарската сметана с пудрата захар до пухкав крем. Развийте пандишпановия блат и намажете равномерно с шипков мармалад. Отгоре разнесете половината от сметановия крем. Поръсете обилно с филирани бадеми и навийте рулото повторно. Украсете сладкиша с останалия сметанов крем, поръсете с ядки и прясно настъргани цитрусови кори. Охладете добре и сервирайте.

Храна за душата с Катерина Евро - 06.02.2019
"Храна за душата" - 06.02.2019

РЕКЛАМА