РЕКЛАМА


В днешното издание на “Храна за душата” Елена Петрелийска и Николай Петров предлагат три кулинарни рецепти, които да добавите в тефтера си.

Чорбаджийски чушки с прошуто и кашкавал

Необходими продукти:

Чорбаджийски чушки – 10-15 броя
Прошуто - 150 г
Кашкавал – 150 г (нарязан на слайсове)
Зелена салата – 1 бр.
Червена салата - 1 бр.
Рукола - 20 г
Лимон - 1 бр.
Зехтин
Захар
Сол

Начин на приготвяне:

Отрежете дръжките на чушките, за да ги изпечете по-лесно от всички страни. След това ги сложете в силно загрят тиган с 2 с.л. мазнина. Когато чушките са готови, ги обвийте с кашкавал и прошуто и ги върнете в тигана до получаването на хрупкава обвивка.

Накъсайте салатите и ги смесете с руколата в една купа.


За дресинга:

Смесете в една купа 2 с.л. зехтин, сока от 1 лимон, щипка сол и щипка захар.

Овкусете салата, сложете обвитите чушки отгоре. И сервирайте готовото ястие.

Наденица със сини сливи и картофено пюре

Необходими продукти:

Наденица – 3 бр. (едрокълцана)
Чесън – 2-3 скилидки
Лук - 1 глави
Моркови – 1-2 бр
Праз - 1 стрък
Целина глава - 80 г
Сини сливи – 3-4 г (сушени)
Ром - 30 мл
Телешки бульон - 500 мл
Олио

За пюрето:

Картофи – 3-4 бр. (сварени)
Мащерка - 10 г
Зехтин
Сол

Начин на приготвяне:

Запечатайте надениците в загрят тиган от всички. Добавете в тигана при тях нарязаната на кубчета глава целина, сините сливи, морковите, праза. Смачкайте и сложете 2-3 скилидки чесън, нарязания лук, полейте с 2 с.л. олио и сложете във фурната за 15-20 на 180 градуса.

За соса:

След като продуктите в съда са готови, извадете надениците. Сипете ром при вече карамелизираните зеленчуци и разбъркайте. След като алкохолът се изпари, добавете телешкия бульон и изчакайте всичко да се сгъсти.

За пюрето:

Добавете към сварените картофи зехтин, щипка сол и намачкайте. След това овкусете и със ситно нарязана мащерка.

Сервирайте надениците с картофеното пюре и соса от карамелизираните зеленчуци.

Храна за душата - 20.09.2018
"Храна за душата" - 20.09.2018

РЕКЛАМА