РЕКЛАМА


В днешното издание на “Храна за душата” Елена Петрелийска и Николай Петров предлагат три кулинарни рецепти, които да добавите в тефтера си.

Градинска супа “Минестроне”

Необходими продукти:

Зелен фасул - 100 г
Праз - 1 бр. стебло
Зеле – 100 г
Домат – 1 бр.
Тиквички - 1 бр.
Макарони - 1 пакет
Магданоз - 20 г
Чубрица – 20 г
Риган – 20 г
Копър - 10 г
Босилек - 10 г
Дафинов лист - 5 г
Зеленчуков бульон - 500 мл
Олио
Сол
Черен пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте съд с мазнина. Нарежете праза и зелето и ги задушете в него. Нарежете стеблата на магданоза, чубрицата и ригана и ги добавете към праза и зелето. Когато зеленчуците в съда омекнат, следват тиквичките на кубчета и зеления боб. Изсипете зеленчуковия бульон и веднага добавете макароните. Подправете със сол, черен пипер и дафинов лист. Оставете супата да поври за 10-15 минути. Когато е готова, добавете нарязаните на кубчета домати и нарязаните на ситно пресни подправки.



Филе от лаврак с бобена салата

Необходими продукти:

Риба – 1 бр. (филе от лаврак)
Бял боб – 1 консерва
Червен боб - 1 консерва
Спанак - 100 гр
Лук – 1 глава
Чесън – 2-3 скилидки
Бекон - 80 гр
Готварска сметана - 60 мл
Горчица - 20 гр (едрозърнеста)
Магданоз – 10 г
Чубрица – 10 г
Самардала – 10 г
Риган – 10 г
Копър – 10 г
Олио
Сол

Начин на приготвяне:

За рибата:

Филетирайте рибата, махнете кожата и костите. Загрейте тиган с олио, осолете рибата и запържете за 1-2 минути от всяка страна.

За салатата:

Сложете мазнина да се загрее в друг съд. Нарежете бекона на кубчета и го сложете да се запържи. Нарежете лука и чесъна на ситно и го добавете към бекона. След като зеленчуците омекнат сложете вътре и предварително сварения боб. Нарежете пресния риган, копър, магданоз и ги добавете в съда с останалите продукти. След това сложете готварската сметана, спанака и овкусете със сминдух и сол. Готвим, докато сметаната се сгъсти. И накрая добавяме горчица.

Бързо тирамису с бира и къпини

Необходими продукти:

Бира – 500 мл (тъмна)
Маскарпоне - 200 г
Готварска сметана - 100 г
Захар - 100 г
Къпини - 100 г
Бишкоти - 1 пакет
Какао – 1 с.л.

Начин на приготвяне:

За крема:

В една купа разбийте готварската сметана, а във в друга разбийте маскарпонето и му добавете захар. След това обединете двете смеси и ги разбъркайте, докато получите хомогенна смес. Добавете няколко капки бира, за да овкусите готовия крем.

В подходящ съд излейте останалото количество бира и й добавете една щипка захар. Потопете бишкотите в бирата и започнете да подреждате десерта като редувате бишкоти и крем като завършите с крем и накрая декорирате с къпините и поръсите десерта с какао.

Храна за душата - 12.09.2018
"Храна за душата" - 12.09.2018

РЕКЛАМА