Как се пазят традициите в Смилян

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Как се пазят традициите в китното село Смилян, намиращо се в сърцето на Родопите, ще разберем от преките включване за "Денят започва" на Ася Методиева.

vlcsnap-2013-12-24-08h47m03s49

Какво се слага в обредния хляб, колко трябва да са ястията на празничната трапеза на Бъдни вечер и как се приготвят-  в сутрешния блок на БНТ показват две родопчанки.

vlcsnap-2013-12-24-08h49m37s43

Кметицата на най-голямото село в община Смолян Събка Миткова е и най-големият пазител на традициите в с. Смилян. Тя разказа как 10 казана фасул чорба са приготвени за над 2000 гости на празника на смилянския фасул тази година.

vlcsnap-2013-12-24-09h19m51s3

Фолклорната група към читалището в с. Смилян също е един от стожерите на българските традиции. Можете да чуете част от автентичното им изпълнението в "Денят започва".

Цялото предаване можете да видите ТУК.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад