Как се лекува мозъкът през артерия на крака?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Доц. Станимир Сираков: Поели сме по една доста новаторска част в медицината, която цели тази мини инвазивност, която да помогне да излекуваме пациента по възможно най-малко възможния травматичния начин.

Ние лекуваме дадени заболявания под ехографски, рентгенов или скенеров контрол. В нашия случай под рентгенов контрол. На практика под този кнтрол, на рентген ние виждаме какво се случва и какво работи на около метър от самото поле на действие. Затова се занимават рентгенолози, които познават образите, защото всяка наша работа се случва под образен контрол, продължи доц. Сираков.

Доц. Сираков смята, че България се опитва да се появи на европейската карта в тази област и за момента нещата се случват доста добре.

Доц. Станимир Сираков: Сравними са нашите резултати с всички европейски и световни серии. Развиваме го от 2011-2012 г. в нашата клиника. Опитва ме се да развием школа и да бъдем еквивалент на европейското ниво. Затова се опитваме да създадем един център, който се надявам скоро да бъде акредитиран по европейски стандарти, за да може това доста ново лечение да има кадри у нас, обучени по правилния начин и получили правилните сертификати и дипломи.

По думите му тези операции не са уникални за Европа, но са уникални за нас, защото се правят за първи път тук.

Вижте целия разговор във видеото