РЕКЛАМА


Присъствието на Бог – в успеха и в изпитанията тази събота във „Вяра и общество”

В това издание от летните ни повторения ви припомняме юбилейния брой 500 на предаването:

Оперната прима Красимира Стоянова в ексклузивно интервю за пътя и към вярата, който започва с едно откровение по времето на социализма; за това как усеща на сцената и в живота подкрепата на Бога; за „звездоманията” и смирението на изпълнители от нейната класа и защо тя е убедена, че „по-голяма рекламна кампания от Бог” не може да има...

Тивериополският епископ Тихон – за живота на един православен младеж, потомък на стар софийски род, роден от майка германка в Щутгард, завършил Духовата академия в София и успял да се измъкне от примката на ДС; за изпитанията на емигрантския живот, за работата му като работник в супермаркет и фелдшер в болници, за познанството му със Симеон ІІ още преди 1989 г. и най-вече за служението му на Бога – като епископ на Българската църква, който често изпъква пред останалите си събратя... Всичко това в разговор със специалния гост на предаването, с когото припомняме и откъс от първото му участие във „Вяра и общество” преди девет години.

„Най-важното е да имаме милостта на Бога” – монаси от Света гора, от Гигинския манастир в България и от Суковския, в Сърбия – за вдъхновението от живота на Свети Силуан Атонски, за красотата на манастирското богослужение, за спокойствието, което дарява истинската вяра, за уединението, аскетизма, жертвоготовността и красотата на вярата превърнали се в огън от любов към Бога.

Очакваме ви както обикновено по БНТ 1 в събота, точно в 14.00 часа!

Екипът на „Вяра и общество

„Вяра и общество” може да проследите и чрез неговите повторения: по БНТ 1 – в неделя срещу понеделник от 4.45 ч., по БНТ 4 – в неделя от 11.00 ч. и в понеделник срещу вторник от 3.15 часа, а по БНТ 2 – в събота от 9.30 часа.

Избрано от "Вяра и общество": Присъствието на Бог
"Вяра и общество с Горан Благоев" - 03.08.2019

РЕКЛАМА