РЕКЛАМА


В изданието ни тази събота ви припомняме: :

  • Памет за св. Йоан Рилски – с архивни кадри отпреди 20 години ви припомняме пренасянето от Търново до Рилския манастир на златовезаната плащеница с успението на небесния закрилник на българите. Така, тогава БПЦ чества 530-та годишнина от връщането на Светийоановите мощи в основаната от него обител. Тази година на 1 юли се навършват 550 г. от това събитие, но как ще бъде чествано от БПЦ предстои да видим...
  • ”Пазете светата вяра непорочна... Най-много се пазете от змията на сребролюбието... старайте се да живеете единодушно и единомислено...” – следва ли днес българинът заветите на Св.Йоан Рилски? В навечерието на неговия празник отговор на този въпрос търсим заедно със събеседниците ни – йеромонах Рафаил от Кладнишкия манастир и писателя Теодора Димова.
  • Небесно сияние над българската земя – в навечерието на Неделя на Всички български светии ви разказваме за този църковен празник.
  • Блажени кротките, защото те ще наследят земята – разговор с доц. дякон Иван Иванов върху Третото блаженство.
  • Паметник на Десетте Божии заповеди и музей на Библията – една парадоксална ситуация от с. Иванча край гр. Полски Тръмбеш, в което събират Библии и носталгично си спомнят за социализма, нямат действаща църква, но председател на църковното настоятелство е бивш член на комунистическата партия и всичко това увенчано с паметник на Десетте Божии заповеди на площада...

Гледайте ни, очакваме Ви! Започваме в 14.00 ч.

Предаването може да проследите и чрез неговите повторения:по БНТ 1 – в неделя срещу понеделник от 4.45 ч., по БНТ 4 – в неделя от 11.00 ч. и в понеделник срещу вторник от 3.15 часа, а по БНТ 2 – в събота от 9.30 часа.

Екипът на „Вяра и общество”

Избрано от "Вяра и общество": 550 г. от връщането на мощите на св. Йоан Рилски
"Вяра и общество с Горан Благоев" - 29.06.2019

РЕКЛАМА