Историците и учениците си сменят местата в „Клуб История.BG“

Предаване: Денят започва

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Всеки последен понеделник от месеца в „Клуб История.BG“ своите знания ще мерят ученици от последните класове. В пет кръга, кой от кой по-оригинални и нестандартни, те не просто ще познават значими имена, дати и събития от историята, но ще трябва да демонстрират своето аналитично и логическо мислене, за да стигнат до верния отговор.

Историците и учениците - публика на "История.БГ", си сменят местата.

В „Клуб История.BG“ участниците разменят ролите си – състезатели стават ученици, които са били в публиката на „История.BG“, а оценяващите са едни от най-честите гости по различни теми в предаването.

Очакваме състезание. Успоредно с тези, които са в студиото, а там са най-често пребивавалите ученици – публика на "История.БГ", време беше да си сменят местата и вместо професорите и историците, които разказват за история, да пробваме те какво са научили за 6 години, обясни продуцентът Анна Яковлева.

Предизвикателство е и за участници, и за зрители новият формат. Състезанието е различно от всички познати формати (напр. "Стани богат"), защото то не дава на участниците предварително отговорите на въпросите и те не могат да налучкат. Това не е състезание за кръстословична култура, а за сериозни задълбочени познания, посочи водещият Драго Драганов.