Има ли баланс на силите в Парламента? Дискусия между Румяна Коларова, Арман Бабикян и Чавдар Найденов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За баланса на силите в Парламента след отцепването на депутат от ГЕРБ в "Денят започва" на БНТ разговаряме с Чавдар Найденов, социолог от агенция "Афис", Румяна Коларова, политолог, и Арман Бабикян, специалист по политически маркетинг.

Според Румяна Коларова баланс съществува в момента в Парламента при обсъждането на бюджета, тъй като Атака е намерила своето естествено място - радикално в ляво, така БСП се оказва свързваща брънка между две партии с взривоопасни идентичности.

Важно е не, че има отцепник от парламентарната група на ГЕРБ, а дали това ще е единственият, твърди експертът Арман Бабикян. Едва ли някоя от партиите разчита само на един глас, така че това не от някакво съществено значение, обобщи той.

Чавдар Найденов заяви в сутрешния блок, че моментът за ГЕРБ е опасен, защото причините тя да се разпада са налице от доста време. Според последните проучвания се забелязва един отлив на симпатизанти от ГЕРБ и прилив към Реформаторския блок и партията на Бареков, твърди социологът. Първият отцепник той сравни с първата птичка, която може да предопредели стихийни процеси в партията в бъдеще.