Днес ще бъдат повдигнати обвинения на 14 от 15-те души, арестувани в Орландовци

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Сред тях и са и двамата полицаи от 2-ро РПУ, заподозрени, че са осигурявали чадър на групата. Тя се е занимавала с наркоразпространение, кражби и грабежи. Има данни, че и други представители на полицията са замесени в схемата, но засега няма събрани доказателства срещу тях.

Гешев разкри и последните подробности за ареста на Ветко и Маринела Арабаджиеви в имот, в близост до Барселона.

"Разполагаме с информацията от края на миналата година, но не и с точни данни къде се намира къщата. В началото на януари изготвихме европейска заповед за разследване до испанските власти. С нея поискахме личен обиск на лицето Георги Семерджиев и ако в имота му се намират Ветко и Маринела Арабаджиеви да им бъдат извършени лични обиски и на тях. Специализираната прокуратура в последните години се изправя срещу хора с влияние и пари. Тези две неща в България са свързани, освен адвокатска помощ ще се използват всякакви способи, това е нормална защитна стратегия. Всеки ще направи всичко, за да не бъде осъден. Щом тези хора се крият, значи се притесняват от нещо. Георги Семерджиев се издирва от швейцарските власти по обвинение за трафик на наркотици и пране на пари", информира Гешев.

Акция на прокуратурата в София и Силистра. Разследва се източване на НОИ. Поредната операция е на Спецпрокуратурата, МВР – Силистра и ГДБОП. Тя се провежда в Силистра и е с цел неутрализиране на група за източване на бюджета на НОИ.

Акценти