Диагнозата "диабет" – контрол над болестта и новите методи на лечение

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Семейството трябва да взима участие, когато има болен от диабет, то не бива да пренебрегва факта, че във фамилията има диабет. Всички трябва променят начина си на хранене, трябва да спортуват, трябва да се промени начинът на живот, посъветва тя.

По думите ѝ в момента в света 425 млн. души страдат от захарен диабет, като се очаква през 2045 година те да станат 675 милиона. Статистиката за България не е много точно - болните у нас са между 5 и 8% от населението, добави проф. Даскалова.

Има висок процент хора, които не знаят, че имат диабет... Бройката никак не е малка на хората, които не са диагностицирани, подчерта еднокринологът.

Тя препоръча да не се подценява профилактиката и да се правят редовни прегледи редовна профилактика и припомни, че диабетът се отключва от начина на живот - фактори като стрес, наднормено тегло, неправилно хранене, обездвижване. Проф. Даскалова изреди и някои от ранните симптоми на диабет - повишаване на апетита, често ходене до тоалетната, сърбежи, наддаване на тегло.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад