site.'.bnt1 Неделя от 09:00 ч.

РЕКЛАМА

Контрол върху петрола. Разговор с Емил Димитров-Ревизоро 01:56:25

18.03.2018 | Денят започва с Георги Любенов

Контрол върху петрола. Разговор с Емил Димитров-Ревизоро

Контрол върху петрола. Разговор с Емил Димитров-Ревизоро
София - лидерът на Балканите. Говори Лиляна Павлова 01:55:02

11.03.2018 | Денят започва с Георги Любенов

София - лидерът на Балканите. Говори Лиляна Павлова

София - лидерът на Балканите. Говори Лиляна Павлова
Големият поход на опозицията - говори Корнелия Нинова 01:59:52

02.03.2018 | Денят започва с Георги Любенов

Големият поход на опозицията - говори Корнелия Нинова

Големият поход на опозицията - говори Корнелия Нинова
Посланията на съвременното кино 01:54:46

25.02.2018 | Денят започва с Георги Любенов

Посланията на съвременното кино

Посланията на съвременното кино

Вижте всички броеве


„Денят започва с Георги Любенов” се излъчва на живо всяка неделя от 9.00 до 11.00 часа и е логично „уикенд” продължение на делничния сутрешен блок „Денят започва”. Предаването е инфотеймънт магазин – едновременно информационно и забавно. То търси средата на новините от седмицата и забавната и непоказвана гледна точка към тях.

„Денят започва с Георги Любенов” е актуално предаване, съвременно като внушение, динамично като форма и конструкция. Първият брой е излъчен на 22.04.2012 година. Гостите и темите в предаването следват горещите новини от последните дни и в този смисъл са „героите на седмицата”, които зрителите виждат в неделя. Темите са съобразени с очакванията на аудиторията през почивните дни – освен „пропуснатите” новини и политическите коментари, често в предаването гостуват най-ярките личности на българската култура, музика, кино, театър... Представяне на ново заглавие от културния афиш е обичайна рубрика в неделното утро.

Едновременно с това предаването активно използва богатия Златен фонд на БНТ. Често гостуванията на различните личности в студиото са придружени от спомен за тях от телевизионния архив, рядко показвани кадри, забравени черно-бели ленти. Нещо повече – от последния ТВ сезон предаването излъчва рубрика „Живите архиви”, в която показва първите запазени изяви на най-известните и изтъкнати личности на културата, изкуството, политиката, обществения живот. Безспорен интерес за аудиторията е да види първите записи на Георги Парцалев, Стоянка Мутафова, Стефан Воронов, Николай Хайтов и пр.

„Денят започва с Георги Любенов” е предаване, подготвено от екип на дирекция „Информация”. В този смисъл то винаги е в готовност бързо и актуално да отрази извънредни събития, катаклизми, произшествия и бедствия.

Предаването се реализира в разнообразни телевизионни форми: интервю, ток шоу, дебати, репортаж, портрет, пряко включване. Особено очаквани и гледани от аудиторията са срещите със забравени, но изтъкнати лица от миналото на българската култура – актьори, режисьори, певци и музиканти... Предаването носи белега на модерното време – разнообразно и провокативно, но и пълноценно и динамично за зрителите от най-широк периметър в неделното утро.

През целия сезон 2015/2016 г. в рамките на „Денят започва с Георги Любенов” НАП и БНТ излъчиха съвместно „Лотария с касови бележки”. Предаването подкрепя традиционни кампании и проекти за БНТ – „Българската Коледа”, „Евровизия”, „Лятно кино с БНТ1” и др.


Екип

Георги Любенов

Георги Любенов
Водещ

Теодора Каролеева

Теодора Каролеева
Редактор

Веселин Иванов

Веселин Иванов
Редактор

Сашо Пенков

Сашо Пенков
Екип гости
penkov_sp@abv.bg

Карина Караньотова

Карина Караньотова
Репортер

Стефан Попов

Стефан Попов
Репортер

Станислав Терзиев

Станислав Терзиев
Режисьор

Контакти

тел. 02/814 2271

Facebook: Denyat zapochva s Georgi Lubenov

E-mail: lubenov@bnt.bg

twitter: @GLubenov

РЕКЛАМА