site.'.bnt1 Всеки уикенд от 07:55 ч.

РЕКЛАМА

Напрежение по високите етажи на властта 01:26:45

12.07.2020 | Денят започва с Георги Любенов

Напрежение по високите етажи на властта

Напрежение по високите етажи на властта
Какво става в държавата? 02:06:59

11.07.2020 | Денят започва с Георги Любенов

Какво става в държавата?

Какво става в държавата?
Управлението и изпитанията - Красимир Велчев от ГЕРБ 01:29:08

05.07.2020 | Денят започва с Георги Любенов

Управлението и изпитанията - Красимир Велчев от ГЕРБ

Управлението и изпитанията - Красимир Велчев от ГЕРБ
Горещо политическо лято - какво става? 01:36:55

04.07.2020 | Денят започва с Георги Любенов

Горещо политическо лято - какво става?

Горещо политическо лято - какво става?

Вижте всички броеве


„Денят започва с Георги Любенов” се излъчва на живо всяка събота и неделя от 7:55 до 11:00 часа и е логично „уикенд” продължение на делничния сутрешен блок „Денят започва”. Предаването е инфотеймънт магазин – едновременно информационно и забавно. То търси средата на новините от седмицата и забавната и непоказвана гледна точка към тях.

„Денят започва с Георги Любенов” е актуално предаване, съвременно като внушение, динамично като форма и конструкция. Първият брой е излъчен на 22.04.2012 година. Гостите и темите в предаването следват горещите новини от последните дни и в този смисъл са „героите на седмицата”, които зрителите виждат и през уикенда. Темите са съобразени с очакванията на аудиторията през почивните дни – освен „пропуснатите” новини и политическите коментари, често в предаването гостуват най-ярките личности на българската култура, музика, кино, театър... Представяне на ново заглавие от културния афиш е редовна рубрика в събота и неделя сутрин.

Едновременно с това предаването активно използва материали от Златния фонд на БНТ. Често гостуванията на различните личности в студиото са придружени от спомен за тях от телевизионния архив, рядко показвани кадри, забравени черно-бели ленти. Нещо повече – от сезон 2016/2017 предаването поддържа рубрика „Живите архиви”, в която показва първите запазени изяви на най-известните и изтъкнати личности на културата, изкуството, политиката, обществения живот. Безспорен интерес за аудиторията е да видят първите записи на Георги Парцалев, Стоянка Мутафова, Стефан Воронов, Николай Хайтов и пр.

„Денят започва с Георги Любенов” е предаване, подготвено и реализирано от екип на дирекция „Информация”. В този смисъл то винаги е в готовност бързо и актуално да отрази извънредни събития, катаклизми, произшествия и бедствия, да се включи на живо от горещите точки.

Предаването се реализира в разнообразни телевизионни форми: интервю, ток шоу, дебати, репортаж, портрет, пряко включване. Особено очаквани и гледани от аудиторията са срещите със забравени, но изтъкнати лица от миналото на българската култура – актьори, режисьори, певци и музиканти... Предаването носи белега и на модерното време – най-вече с присъствието на динамичен водещ; с чувство за хумор, разнообразно и провокативно, но и пълноценно за зрителите от най-широк периметър в почивните дни.

През сезон 2015/2016 г. в рамките на „Денят започва с Георги Любенов” НАП и БНТ излъчваха съвместно проекта „Лотария с касови бележки”.

Предаването подкрепя традиционни кампании и проекти за БНТ – „Българската Коледа”, „Евровизия”, „Лятно кино с БНТ1” и др.

Новото в „Денят започва с Георги Любенов” в сезон 2017/2018

С обявяването на новата програмна схема на БНТ от 7.04.2018 година предаването започва излъчване и в съботната сутрин. Така то се увеличи на две издания седмично – в събота и неделя. Зрителите на БНТ ще получават двойно повече „уикенд настроение”. Познатият модел в края на седмицата ще удвои усилията на екипа да представя по подходящ начин, ведро и с усмивка, най-ярките теми от седмицата. Двойно повече гости, още по-интересни срещи в студиото и още много неразказани истории. Георги Любенов ще поставя началото на уикенда по БНТ1 в събота от 8.30 сутринта. Екипът отново залага на модела инфотеймънт – актуалните събития и публицистика, широки дебати и спорове по горещи теми, допълнени от забавни, артистични и културни срещи с известни, но и позабравени гости. Нови акценти в съботно-неделната сутрешна линия на БНТ:

„Седмични дискурси” – известни личности коментират горещи събития
„Живите архиви” – неизлъчвани кадри от Златния фонд на БНТ. Търсим първите стъпки на големите български звезди – първата поява по телевизията на актьори, певци, музиканти, писатели, поети, общественици. Дискутираме епохи и ценности с личностите – днешните големи звезди – тогавашни изгряващи таланти.
На живо – показваме пряко различни младежки събития и предложения за свободното време в събота и неделя – форуми, иновации, панаири, премиери, спортни събития и пр.
Пътуване – и във времето на интернет имаме нужда от полезни съвети за различни екзотични или непознати дестинации. Хората, пътували по света, разказват за своето пътешествие.
Портрет – „звездите” приемат екипа ни в дома си и разказват лично и интимно за своето хоби, своя живот, своите приятели. Разходка из дома.
„Семейно утро” – събота и неделя е времето на семейните срещи във всякакъв формат – известни родители с известни деца, братя и сестри. От политиката до шоу бизнеса.

Традиционно предаването е сцена за всички културни премиери и събития – нови книги, нови театрални и кино премиери, концерти, дори опера и балет. Среща зрителите както с известните личности на България, така и дава път на младите, бъдещи звезди в тяхното поле на изява.

Предаването е продукция на Дирекция „Информация” – с компетентността на репортерите и новините екипът следи и представя най-актуалните седмични теми, обществени дебати и политически новини. Точно в 09.00 часа в рамките на предаването се излъчва и кратка новинарска емисия „По света и у нас”.


Екип

Георги Любенов

Георги Любенов
Водещ

Станислав Терзиев

Станислав Терзиев
Режисьор

Сашо Пенков

Сашо Пенков
Редактор
penkov_sp@abv.bg

Джанан Дурал

Джанан Дурал
Редактор

Ева Кикерезова

Ева Кикерезова
Репортер

Стефан Попов

Стефан Попов
Репортер

Теодора Каролеева

Теодора Каролеева
Редактор

Контакти

тел. 02/814 2271

Facebook: Denyat zapochva s Georgi Lubenov

E-mail: lubenov@bnt.bg

twitter: @GLubenov

instagram: georgi_liubenov

РЕКЛАМА