РЕКЛАМА


Филмът "Да срещнеш папа Франциск" е посветен на посещението на Главата на Римокатолическата църква в България на 5 и 6 май 2019 година. Филмът има за цел да проследи най-важните и вълнуващи моменти от визитата на Светия отец и срещите му с вярващите в София и Раковски.

Герои в разказа са 8-годишната Ива Кочева от Раковски - едно от 245-те деца, получили причастие лично от папа Франциск, отец Страхил Каваленов, преводач на папа Франциск в България и режисьорът Вим Вендерс, заснел филм със Светия отец, сниман в продължение на две години във Ватикана. Анализ на посланията на папата в България прави проф. Владимир Градев, преподавател в СУ "Св.Климент Охридски" и бивш посланик на страната ни към Светия престол. Лични впечатления от папа Франциск споделя монсеньор Христо Пройков, апостолически екзарх в България и Ива Михайлова, говорител на Католическата църква у нас.

Режисьор е Борислава Димова - автор на много документални филми и преподавател в НБУ. Оператор е Атанас Атанасов, сценарист - Цветелина Йорданова, редактор – Теодора Каролеева. Продуцент е Надя Обретенова.

Гледайте "В кадър" тази неделя - 9 юни, от 20:45 часа по БНТ1!

"Да срещнеш папа Франциск"
"В кадър" - 09.06.2019

РЕКЛАМА