РЕКЛАМА


В този брой на предаването ще видите:

Салата с кисело зеле и червен пипер

Необходими продукти:

Кисело зеле - 1/2 зелка

Орехи - 50 г

Магданоз - 1/2 връзка

Пушен червен пипер - 1 с.л.

Лют червен пипер - 1 ч.л.

Чубрица - 1 с.л.

Оцет - 2 с.л.

Сол

Зехтин

Начин на приготвяне:

Накълцайте орехите и ги запечете на сух тиган. Нарежете киселото зеле на лентички и прехвърлете в купа за салата. Добавете ситно нарязан магданоза. За дресинга за салатата смесете в отделна купа зехтин, пушения червен пипер, чубрицата, лют червен пипер и чесън на прах. Добавете и 2 с.л. оцет. Добавете запечените орехи вътре и залейте зелето с пикантния дресинг. Разбъркайте всичко добре и добавете още няколко капки зехтин. Сервирайте салатата гарнирана със стръкче магданоз.

Леща на фурна със сушени домати и чесън

Необходими продукти:

Леща - 250 г

Сушени домати 100 г

Чесън - 3 скилидки

Червена чушка - 1 бр.

Зелена чушка - 1 бр

Люта червена чушка - 1 бр.

Лук - 1 глава

Моркови - 1 бр.

Домати - 1 бр.

Дометено пюре - 2 с.л.

Магданоз - 1/2 връзка

Зеленчуков бульон - 500 мл

Кимион - 1/2 ч.л.

Чубрица - 1/2 ч.л.

Червен пипер (сладък) - 1/2 ч.л.

Черен пипер

Зехтин - 2-3 с.л.

Сол

Начин на приготвяне:

Сипете 2 с.л. зехтин в дълбок съд и запържете вътре скилидките чесън цели. Нарежете лука на ситни кубчета и прибавете в тигана. Накълцайте и добавете и чилито, морковите и чушките. Обелете стеблото целина, нарежете на тънки филийки и добавете в тигана. Подправете зеленчуците с кимион, чубрица и сладък червен пипер. Овкусете и със сол и черен пипер. Нарежете сушените домати на едро и ги добавете. Излейте и мазнината от доматите, тя ще придаде допълнителен вкус и аромат на ястието. Разбъркайте добре и сипете лещата в тигана. Настържете домата и го прибавете към лещата заедно с 2 лъжици доматено пюре. Залейте с бульона и изчакайте сместа да заври. Когато заври, прехвърлете лещата във фурната на 180 С за 30 мин.

Гарнирайте готовата леща с накълцан пресен магданоз.

Бисквити с тиквено семе и крем

Необходими съставки

За бисквитите:

Масло - 120 г
Пудра захар - 90 г
Яйце - 1 бр.
Брашно -200 г
Тиквени семки - 50 г

За крема:

Масло - 100 г
Пудра захар - 50 г
Крема сирене - 200 г
Плодов ликьор - 3 с.л.

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцето, маслото, брашното и пудрата захар с миксер. Ще получите гъста смес, което трябва да доразбъркате на ръка. Добавете тиквените семки и размесете отново.
Поставете тестото върху прозрачно фолио, намазано със съвсем малко олио. Оформете тестото стегнато на салам. Завийте краищата на фолиото и приберете в хладилника за 30 мин, за да се стегне.
В друга купа смесете компонентите за крема - маслото, крема сиренето и пудрата захар. Разбъркайте добре на ръка. Завършете с плодовия ликьор и оставете крема в хладилника, за да се охлади.
Нарежете охладеното тесто на филийки с дебелина от по 1 см. Подредете бисквитите в тава върху лист хартия за печене с малко разстояние помежду им. Изпечете бисквитите на 180 С за 7-8 мин. Охладете изпечените бисквити напълно. Слепете ги две по две с крема и сервирайте.

Бързо, лесно, вкусно: Храна за душата - 27.12.2018
"Храна за душата" - 27.12.2018

РЕКЛАМА