РЕКЛАМА


В този брой на предаването ще видите:

Яйчена салата с домашна майонеза

Необходими продукти:

Яйца - 8 бр.
Целина - 1 стрък
Пресен лук - 3-4 стръка
Заквасена сметана - 300 г
Лимон - 1 бр.
Дижонска горчица - 1ч.л.
Олио - 200 мл
Сол



Начин на приготвяне:

Сварете 5 яйца в подсолена вода за 7-8 минути. Докато яйцата се сварят, пригответе майонезата. Разбийте 2 жълтъка в купа. Добавете 1 ч.л. дижонска горчица и разбъркайте. Започнете да добавяте олио на тънка струйка като разбивате непрекъснато, за да се усвои от жълтъците. Добавяйте, докато майонезата добие светъл цвят и гладка структура. След това посолете, изстискайте сока на лимона и разбъркайте. Добавете заквасената сметана. Нарежете пресния лук и целината и ги прибавете и тях в майонезата.
Охладете сварените яйца в купа с лед. Обелете ги и ги нарежете на по-едри кубчета. Поставете яйцата в купа и залейте с майонезения сос. Разбъркайте салатата, гарнирайте със стръкчета пресен лук и сервирайте.

Сьомга “Уелингтън”

Необходими продукти:

Сьомга филе - 700 г
Бутер тесто - 2 пакета
Спанак - 200 г
Горчица - 2-3 с.л.
Праз лук - 2 стръка
Яйца - 1 бр.
Копър - 1/2 връзка
Магданоз - 1/2 връзка
Готварска сметана - 100 мл
Масло - 50 г
Черен пипер
Сол
Олио

Начин на приготвяне:

Почистете филето от сьомга, разделете го на две еднакви парчета. Бланширайте спанака в подсолена вода. Прехвърлете го в ледена вода за 20-30 секунди, за да запазите спанака свеж. Изцедете го и го нарежете. Разгънете листовете бутер тесто на плота. Намажете ги с горчица. Овкусете филето от сьомга със сол и черен пипер. Поставете 1/3 от спанака. Поставете отгоре едното парче сьомга, покрийте със спанак, поставете второто филе и завършете със спанак. Съберете краищата на тестото без да ги застъпвате. Отстранете излишното тесто от краищата. Обърнете, за да не се отвори рулото по време на печене. С нож направете тънки прорези върху тестото. Намажете с разбит жълтък и изпечете за 30 мин. на 180 С.

За соса:
Нарежете праза и го задушете в масло. Нарежете на ситно копъра и магданоза и добавете в съда. Добавете и още една бучка масло, за да стане сместа по-плътна. Посолете. Когато празът омекне, добавете готварската сметана и оставете соса да поври на тих огън за няколко минути.

Сервирайте сьомгата гарнирана със соса от праз и сметана.

Ретро плодов пунш

Необходими продукти:

Лед на кубчета - 2 ч.ч.
Студен чай - 250 мл
Лимонада - 250 мл
Портокали - 3 бр.
Лимони - 2 бр.
Ябълков сок - 250 мл
Бира - 300 мл (светла)
Ананас - 1 консерва
Мента - 2-3 стръка


Начин на приготвяне:
Нарежете ананаса и го сложете в кана с лед. Изстискайте два портокала и един лимон и добавете сока. Нарежете още един портокал на резени и го добавете. Следват черният чай, сокът от ябълка, газираната лимонада и финално бирата. Гарнирайте с мента и разбъркайте добре пунша. Сервирайте студен!

Бързо, лесно, вкусно: Храна за душата - 17.12.2018
"Храна за душата" - 17.12.2018

РЕКЛАМА