РЕКЛАМА


В този брой на предаването ще видите:

Ориз със зеленчуци и яйца

Необходими продукти:

Ориз - 150 г
Грах - 60 г (замразен)
Морков - 1 бр.
Царевица - 60 г (от консерва)
Лук – 1 глава
Чесън - 1-2 скилидки
Червена чушка - 1 бр.
Яйца - 2 бр.
Зеле - 1 парче

Сусамово олио - 3 с.л.

Семена копър - 1 ч.л.

Джинджифил на прах - 1/2 ч.л.

Соев сос - 30 мл
Зехтин

Черен пипер

Сол

Начин на приготвяне:

Загрейте 2 с.л. зехтин в дълбок съд и запържете за кратко ориза. Залейте с вода и оставете ориза да се вари.

Нарежете лука на полумесеци, а чесъна на тънки филийки. Поставете в купа. Нарежете зелето, моркова и чушката и прибавете в съда. Добавете замразения грах и сладката царевица.

Запечете семената от копър в сух уок тиган. Когато зрънцата се разпукат, сипете 2 с.л. сусамово олио и изпържете яйцата. Спукайте жълтъците и разкъсайте леко, но без да раздребнявате. Овкусете яйцата със соев сос и сол. Добавете 2 с.л. олио в уока и сипете зеленчуците. Когато зеленчуците се запържат добре, усилете котлона. Прехвърлете сварения ориз в уока и гответе още няколко минути при непрекъснато бъркане, за да може оризът да поеме всички аромати и подправки. На финала добавете щипка джинджифил на прах и полейте с тънка струйка сусамово олио.

Пилешки шишчета с ананас и сладко-кисел сос

Необходими продукти:

За шишчетата:

Пилешко филе - 400 г

Ананас

Червена чушка - 1 бр.

Лук - 1 глава

Зехтин

Сол

Черен пипер

За сладко -киселия сос:

Кафява захар - 50 г

Оцет- 3 с.л.

Домтено пюре - 150 г

Царевично нишесте - 1 с.л.

Сок от ананас - 150 мл

Соев сос - 1 с.л.

Начин на приготвяне:

Смесете в касерола сока от ананас, кафявата захар, оцета, соевия сос и доматеното пюре. Разбъркайте добре всички съставки и оставете соса да заври и да се редуцира.

Почистете и нарежете ананаса на шайби. Отделете малко количество от плода и го нарежете на ситни кубчета. Прибавете ги в сладко киселия сос.

На финала добавете царевичното нишесте, за да сгъстите соса и дръпнете от котлона.

Нарежете пилешкото филе на едри кубчета. Посолете парченцата и овкусете с черен пипер. Добавете и малко олио, за да се разнесат добре подправките. Нарежете останалия ананас, лука и чушката също на едро.

Подредете шишчетата като редувате продуктите.

Изпечете шишчетата на загрят грил тиган, докато добият загар. Залейте с топлия сладко-кисел сос и сервирайте ястието.

Печени тостове с шоколад и ядки

Необходими продукти:

Тостерен хляб - 6-8 филийки

За панировката:

Яйца - 3 бр.

Сметана - 125 мл.

Захар - 2-3 с.л.

Ванилов екстракт - 1 ч.л.

За пълнежа:

Банан - 1 бр.

Черен шоколад - 100 г

Кашу - 100 г

За гарниране:

Mед - 50 г

Пудра захар - 2 с.л.

Начин на приготвяне:

В купа намачкайте бананите на каша. Накълцайте ядките кашу на ситно и прехвърлете в банановата смес. Добавете и шоколада в сместа.

Пригответе сместа за паниране на тостовете като разбиете яйцата със захарта и ваниловата есенция. Добавете сметаната и разбъркайте отново.

Слепете филийките с банановата смес помежду им и потопете сандвичите в яйчената смес. Изпържете в загрято масло от двете страни, докато тостовете станат златисти. Гарнирайте с мед и поръсете с пудра захар преди да сервирате.

Бързо, лесно, вкусно: Храна за душата - 09.01.2019
"Храна за душата" - 09.01.2019

РЕКЛАМА