РЕКЛАМА


В този брой на предаването ще видите:

Панирани кашкавалчета със сос “Барбекю”

Необходими продукти:

Кашкавал - 400 г

Яйце - 2 бр.

Брашно - 100 г

Панко галета - 150 г

Пармезан - 70 г

Пушен червен пипер - 1 с.л.

Олио - 500 мл (за пържене)

За соса:

Доматен пюре - 200 мл

Кафява захар - 30 г

Лимон - 1 бр.

Мед - 1 с.л.

Сос Уорчестър - 1 ч.л.

Вода - 150 мл

Начин на приготвяне:

За соса барбекю смесете в касерола доматеното пюре, кафявата захар и меда. Изстискайте сока от лимона директно в сместа. Посолете, добавете няколко капки сос Уорчестър и налейте водата. Оставете соса да се заври и да се редуцира като разбърквате периодично.

Загрейте олиото за паниране. Настържете пармезана и смесете с хлебните трохи в дълбока купа. В друга купа сипете брашното за панировката, а в трета разбийте яйцата.

Нарежете кашкавала на парчета. Поръсете го с пушения червен пипер. Оваляйте кашкавалчетата в брашното, потопете в яйцата и накрая в трохите. Образувайте двойна панировка като потопите повторно в яйцата и панко галетата. Изпържете в нагорещеното олио за кратко, докато панировката придобие златист цвят. Сервирайте панираните кашкавалчета със сладкия барбекю сос.

Панирани свински котлети с праз

Необходими продукти:

Свински котлети - 4 бр.
Крема сирене - 200 г
Зелени маслини - 50 г
Червен лук - 1 глава
Панко галета - 100 г
Яйца - 2 бр.
Брашно - 50 г
Праз - 2 стръка
Червена чушка - 1 бр.
Сметана - 200 мл.
Масло - 30 г
Зехтин
Сол
Черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарежете праза и го задушете с бучка масло. Овкусете със сол и черен пипер. Когато празът омекне, налейте сметаната и оставете плънката да се готви за още 2-3 минути.
Направете лек прорез плътно до кокала на котлетите. Разрежете страната на бонфилето, за да образувате пеперуда. Подправете котлетите със сол и черен пипер отвътре. Поставете от сметановата плънка. Затворете котлетите с дървени шишчета като нанизвате на зиг-заг. Оваляйте котлетите в брашно, потопете в разбити яйца и завършете панировката в панко галетата. Изпържете в нагорещено олио.
В купа разбийте крема сиренето и добавете супена лъжица зехтин. Нарежете на ситно копър, зелени маслини, червен лук и чушка и ги добавете към сиренето. Разбъркайте добре.
Гарнирайте панираните котлети с топчици от крема сиренето.

Шоколадово тирамису в бурканче

Необходими продукти:

Шоколад - 100 г (натурален)
Сладкарска сметана - 200 мл
Маскарпоне - 200 г
Яйца - 2 бр.
Пудра захар - 50 г
Бишкоти - 1 опаковка (12 бр.)
Кафе еспресо - 200 мл (студено)
Ванилова шушулка - 1 бр.
Сол

Начин на приготвяне:

Загрейте сметаната в касерола, като внимавате да не завира. Разбийте сиренето маскарпоне с пудрата захар. Добавете семената от шушулката ванилия. Начупете шоколада на парчета и ги поставете в купа. Залейте с горещата сметана и разбъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно и сместа стане еднородна. Налейте студеното кафе в купичка. Потапяйте бишкотите в кафето и образувайте пласт на дъното на бурканчетата. Покрийте с пласт маскарпоне, след това полейте с шоколадовата смес. Повторете отново пласт бишкоти, крем маскарпоне и шоколад. Гарнирайте с натрошени бишкоти най-отгоре и охладете десерта за кратко преди сервиране.






Бързо, лесно, вкусно: Храна за душата - 03.01.2019
"Храна за душата" - 03.01.2019

РЕКЛАМА