РЕКЛАМА


Когато поех ръководството на банката преди малко повече от година, ние си поставихме за основна цел банката да бъде превърната в една модерна съвременна банка за развитие, по една или друга причина банката не беше достатъчно активна като банка за развитие, но така или иначе нашата цел беше тя да стане първокласен партньор на големите международни финансови институции и банки за развитие в Европа и по света. Аз си пожелах публично да увеличим печалбата на банката и нейните резултати и не на последно място банката да стане водещ фактор в развитието на икономиката и на определени сектори от икономиката, каза в студиото на „Още от деня“ Стоян Мавродиев, главен изпълнителен директор на Българската банка за развитие.

Той отбеляза, че банката е отбелязала най-силната си година от създаването си. „Само за тази година ние привлякохме нов допълнителен ресурс от над 1,7 млрд. евро привлечен ресурс от международни финансови институции и други банки за развитие, каза Мавродиев.

Главният изпълнителен директор на Българската банка за развитие отрече обвиненията, че банката финансира само едрия бизнес и каза, че през изминалата година кредитите са се увеличили над 3 пъти в сравнение с миналата година, броят на подкрепените малки и средни предприятия е над 500 компании и над 90% от целия кредитен ресурс за 2018 г. отива в малки и средни компании.

Вижте целия разговор във видеото.

Банкови стратегии - говори Стоян Мавродиев
"Още от деня" - 21.03.2019

РЕКЛАМА