Анализатори: Аферата с боклука е над средното ниво, този път ще се върви докрай

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Аферата с италианския боклук изглежда, че е над средното равнище, заяви в студиото на "Още от деня" политологът доц. Антоний Гълъбов в коментара си за повдигнатите обвинения на заместник-министъра на екологията Красимир Живков, бизнесмените братя Бобокови и на още трима за участие в организирана престъпна група, занимавала се с нелегален внос и преработка на опасни отпадъци в България.

Политическият анализатор доц. Росен Карадимов, също гост в предаването, подчерта, че "няма две мнения, че това едно от най-престъпните действия от страна на властимащите, защото се прибира обществен ресурс и се посяга на здравето на хората".

Доц. Росен Карадимов - политически анализатор: Този път ще се върви докрай.

В отговор на въпрос как ще се отразят скандалите около МОСВ, поверено на коалиционния партньор ВМРО, доц. Гълъбов отбеляза, че вече се намираме в предизборна кампания и тепърва ще расте напрежението.

Доц. Антоний Гълъбов - политолог: От гледна точка на политическите реакции това няма да се отрази толкова съществено на фона общата атмосфера на радикализация, която усещам.

Според Карадимов сътресения ще има.

Доц. Росен Карадимов - политически анализатор: Напрежение имаше и след това, което се случи с министър Нено Димов... Очевидно излизаме от хипнозата на коронавируса, защото се връщаме към обичайното си ежедневие.

Какви теми още коментираха политическите наблюдатели вижте във видеото!