Корман Исмаилов: Референдумите могат да поставят приоритетите на нашето общество

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Позициите на Реформаторския блок, свързани с избирателната система, с проблемите и решенията в нея, бяха готови още през лятото, каза в студиото на „Още от деня” Корман Исмаилов. Това бяха първите политики и мерки, които ни обединиха.

Референдумът е най-обичаната дъвка от политиците. Колкото повече говорим за референдуми, толкова сме по-демократични, толкова по уважаваме правото на суверена, глас народен – глас Божи, но за съжаление това не се случва, каза той.

Изборите се правят заради избирателите, а не заради тези, които ще бъдат избирани. Избирателите трябва да изберат тези хора и решения, които ще обслужват тях и обществото, а не тези, които ще обслужват определени хора и партии, изтъкна той.

Референдумите могат да поставят приоритетите на нашето общество, подчерта още той, като обясни, че референдуми трябва да има по важните теми за обществото. „Ние сме за референдумите и смятаме, че те ще зададат правилна посока и действие на политиците”, каза Исмаилов.

Електронното гласуване трябва да върви заедно с електронното правителство, коментира председателят на партия "Свобода и достойнство". Според него електронното правителство се бави. Всяко правителство идва с този приоритет на власт, но нищо не се случва.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад